Vágólapra másolva!
Az FIA elnöke a szervezet ázsiai és csendes-óceáni kongresszusán vett részt. A szállodája közelében rengeteg épület megsemmisült.

Az FIA ázsiai és csendes-óceáni régiójának kongresszusa miatt a szervezet sok tisztviselője mellett az elnök, Jean Todt is Katmanduban tartózkodott szombat délelőtt, amikor egy, a Richter-skála szerint 7,9-es erősségű földrengés rázta meg Nepált. Az epicentrumtól 85 km-re fekvő fővárosban az épületek nagy része összedőlt, és eddig mintegy háromezer-hatszáz halálos áldozatról tudni.

Jean Todt, itt Bernie Ecclestone-nal Forrás: AFP

Az FIA közleménye szerint a szervezet összes tagja átvészelte a természeti katasztrófát. Az indiai autósport szövetség elnöke, Vicky Chandhok azonban a Twitteren azt írta, „a szálloda minden ablaka betört, és a medence vízszintje tíz métert emelkedett! Sokkoltak minket a történtek, de megvagyunk." Két utórengés rengeteg házat porig rombolt Todték hotelének közvetlen közelében is.

A földrengés miatt kitört a káosz Nepálban, de az Autosprint úgy tudja, Todtnak viszontagságok után sikerült elhagynia az országot.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!