Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton növelte előnyét a leggazdagabb brit sportolók listáján, Jenson Button viszont már csak a dobogóra legalsó fokára ért oda. A világbajnoki címvédő fölénye az új szerződésének köszönhetően még nagyobb lehet.

Továbbra is Lewis Hamilton a leggazdagabb brit sportoló a Sunday Times Rich List 2015 alapján. A világbajnoki címvédő a számítások szerint 88 millió fontos vagyonnal rendelkezik, ami 20 millióval növekedett az előző évhez képest, ezzel a legnagyobb ütemű gyarapodást is ő könyvelhette el, miközben a második helyezett Wayne Rooney 12 millióval tudta bővíteni a számláját.

Ez elég is volt a Manchester United labdarúgójának, hogy elorozza a 2. helyet Jenson Button elől, aki 71 milliót érő ingóságai révén 1 millióval Rooney mögé szorult. Jelentős hátránnyal következik a teniszező Andy Murray (48 millió), a 4. helyen, a kosárlabdázó Luol Deng és a Chelsea edzője, Jose Mourinho a megosztott 7. helyen (40 millió), valamint a golfozó Sir Nick Faldo és Rory McIlroy, a volt labdarúgó Ryan Giggs, és az Arsenal edzője, Arsene Wenger a 10. helyen 38 millióval.

Hamilton minden téren profitál a Mercedesszel való együttműködéséből Forrás: Daimler

Hamilton szerződéshosszabbítás előtt áll a Mercedesszel, ami várhatóan a következő három évre konzerválja helyét a fizetési ranglista élén. A brit pilóta már most is a 2. leggazdagabb aktív F1-es pilóta Fernando Alonso mögött, de vagyonát márciusban egy másik kutató cég 110 millió dollárra, vagyis körülbelül 72 millió fontra becsülte.

„Lewis a Mercedesnél fog versenyezni a következő évben, ezt garantálhatom” – mondta Niki Lauda, aki központi szerepet játszott a ma már kétszeres bajnok elcsábításában, 2012-ben. „Ezen felül további két évig itt marad” – tette hozzá, és Hamilton maga is elismerte az RTL-nek, hogy „mostanában nem” lesz Sebastian Vettel csapattársa a Ferrarinál.

A brit az előző szezon végén azt nyilatkozta, csak formaság az új megállapodás írásba foglalása, de fél évvel a tárgyalások megindulása után még mindig nem egyezett ki a Mercedesszel. A pletykák arról szóltak, hogy a Ferrari felé kacsintgat, de felmerült az is, hogy a fizetés miatt huzakodnak egymással. Azt mindkét fél cáfolta, hogy Hamilton kiemelt bánásmódot kért volna.

A leggazdagabb brit sport-személyiségek 2015-ben

1. Lewis Hamilton (F1) - 88 millió font (68 millió 2014-ben)
2. Wayne Rooney (labdarúgás) - 72 millió font (60 millió)
3. Jenson Button (F1) - 71 millió font (63 millió)
4. Andy Murray (tenisz) - 48 millió font (40 millió)
5. Rio Ferdinand (labdarúgás) - 44 millió font (44 millió)
6. Steven Gerrard (labdarúgás) - 42 millió font (£37 millió)
7= Luol Deng (kosárlabda) - 40 millió font (36 millió)
7= Jose Mourinho (labdarúgás) - 40 millió font (új)
9. Frank Lampard (labdarúgás) - 39 millió font (37 millió)
10= Sir Nick Faldo (golf) - 38 millió font (új)
10= Ryan Giggs (labdarúgás) - 38 millió font (36 millió)
10= Rory McIlroy (golf) - 38 millió font (28 millió)
10= Arsene Wenger (labdarúgás) - 38 millió font (új)

Egyenes út a bajnoki címig?

A világbajnoki címvédő kirobbanó formában kezdte a 2015-ös szezont, csupán a Malajziai Nagydíjon nem nyert, de ott is a 2. helyen végzett Sebastian Vettel mögött, de csapattársa, Nico Rosberg előtt. Négy futamon három győzelem után a statisztika azt mutatja, Hamilton az idei bajnoki cím egyértelmű várományosa.

A BBC gyűjtése szerint az F1 eddigi 65 idénye során Hamilton a 23. pilóta, aki ilyen kezdést produkált, és mindössze hárman nem nyerték meg az adott évi világbajnokságot. Intő jel lehet viszont, hogy 1973-ban Emerson Fittipaldi három kiesés miatt maradt alul Jackie Stewart ellenében, 1988-ban és 1989-ben pedig a McLaren belháborúja során veszített először Alain Prost, majd Ayrton Senna a csapattársával szemben.

Ehhez viszont az is kellett, hogy 1988-ban csak a pilóták legjobb 11 eredményét vegyék figyelembe, így hiába szerzett Prost több pontot, Senna lett a bajnok. Egy évvel később Prost újra kiegyensúlyozottan vezetett, és Senna hiába győzött háromszor az első négy futamon, majd nyert újabb három versenyt, összesen négy győzelmével mégis a francia lett a bajnok.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!