Vágólapra másolva!
A jövőben nem ragaszkodik a Forma-1-es szerepléshez, ha továbbra is csak a mezőny hátsó felében versenyezhet. Tudja, hogy idén nagyon nehéz szezonra számíthat a Force Indiánál.

Nico Hülkenberget évek óta a Forma-1-es mezőny egyik nagy tehetségének tartják, de a 27 éves német eredményei egyelőre nem tükrözik a benne rejlő lehetőségeket. Eddigi 80 F1-es futamán még a dobogóra sem tudott felállni, idén pedig különösen nehéz helyzetbe került a szezont komoly problémákkal kezdő Force Indiánál. Az istálló négy futam után csak a pont nélkül álló McLarent és Manort tudja megelőzni, és Hülkenberg csak az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon végzett a pontszerzők között.

A Force India egy új specifikációjú autótól várja az előrelépést, de ennek debütálását egészen a júniusi Osztrák Nagydíjig el kellett halasztaniuk. Hülkenberg és csapattársa, Sergio Pérez is elismerték, hogy az új autó érkezéséig nem reménykedhetnek nagy előrelépésben. „Legalább van miért dolgoznunk, de az a realitás, hogy jelenleg túl lassúak vagyunk, és ez ellen nem sokat tehetünk" – mondta a német. „Nem vagyunk könnyű helyzetben."

Hülkenberg az F1-ben még a dobogóra sem tudott felállni Forrás: AFP

Hülkenberg elárulta, jelenleg nem tárgyal más csapatokkal, de azt sem zárja ki, hogy a jövőben egy másik széria felé veszi az irányt. Idén sem csak a Forma-1-re koncentrál, hiszen a Porsche prototípusával júniusban részt vesz a legendás Le Mans-i 24 órás versenyen, valamint a jövő hétvégi spái 6 órás viadalon is. A két verseny a hosszútávú világbajnokság (WEC) részeként kerül megrendezésre, ahol Hülkenberg akár rendszeres indulóként is el tudja képzelni magát.

„A jövőben talán a Porschénél lesz az otthonom" - nyilatkozta a német Sky csatornának, bár hozzátette, még a Forma-1-es álmairól sem mondott le. „Továbbra is dolgozom rajta, hogy előremozdítsam a karrieremet. Még mindig az a célom, hogy versenyeket és világbajnokságokat nyerjek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!