Vágólapra másolva!
Maurizio Arrivabene nem tudja, hogy utolérhetik-e a Mercedest, de szeretnék őket nyomás alatt tartani. Sebastian Vettel megkapta a magáét az olasz sajtótól, csapatfőnöke viszont kiáll mellette. Räikkönen majdnem elgázolta a Sauber trénerét Bahreinben.  

A korábbi dicséretek után a bahreini gyengébb szereplése miatt a kritikákkal sem fukarkodnak az olasz lapok Sebastian Vettel teljesítménye kapcsán. Az időmérő edzés után a Sky Italia riportere még az olaszos hangzású, a "perfetto"-ra emlékeztető "per-vettel" kifejezéssel illette a németet, a nyomtatott sajtó viszont már nem volt ilyen lelkes a vasárnapi 5. helye láttán.

„Három tökéletes verseny után Vettel nagy árat fizetett számos hibájáért” – írta a La Gazzetta dello Sport, a La Stampa pedig szintén kritikával illette a négyszeres világbajnokot: „Ezúttal Vettel volt a kettes számú pilóta a Ferrarinál” – írták. „Pontatlan, ideges, kapkodó.”

Arrivabene hálás a beosztottjainak Forrás: Scuderia Ferrari

A Scuderiát irányító Maurizio Arrivabene viszont nem ragadtatta el magát egy gyengébben sikerült futam után, annak ellenére sem, hogy az idén először akár két Ferrari-pilóta is állhatott volna a dobogón, hiszen a futam végén fékproblémákkal küszködő Nico Rosbergre honfitársa is veszélyes lehetett volna.

„Sebastian elkövetett néhány hibát, ezek nélkül két versenyzőnk is odaérhetett volna a pódiumra, de – hála az égnek – ő is csak ember, ahogy mindannyian azok vagyunk” – jelentette ki. „Olyan világban élünk, amelyben túlságosan könnyen felejtünk. Versenyt nyert, kétszer állt a dobogón, és egy olyan csapat tagja, amely hihetetlen munkát végzett a tél során” – emlékeztetett Vettel érdemeire.

Már Barcelonában előrelépés jöhet

A Ferrari meglepetésre győzni tudott Malajziában Vettel révén, és Kimi Räikkönen erős teljesítményt nyújtva a 2. helyen végzett Bahreinben, bár a remek pénteki tempó ellenére a Scuderia nem volt esélyes a verseny megnyerésére.

Bahreinben az a hír járta, hogy Kanadában az olaszok új motorváltozatot mutathatnak be, de a legfrissebb értesülések szerint már jóval korábban, a három hét múlva esedékes Spanyol Nagydíjon is nagyobb teljesítményű lehet az erőforrásuk, amely a Bild szerint így „majdnem olyan erős lesz, mint a Mercedes.”

Räikkönen majdnem elgázolta a Sauber edzőjét

Másfél évnyi vergődés után a hétvégén Kimi Räikkönen visszatért a figyelem középpontjába, és 2. helyével egyben a dobogóra is. A finn pilóta viszont nem csupán remek teljesítménye, hanem pénteki szabálysértése miatt is felkeltette az érdeklődést.

Räikkönen egy látványos manőverrel jobbról kikerülte a bokszkijáratnál rajtgyakorlatra várakozó sort, és a Sauber egyik autóját, amely a garázsból éppen kihajtva próbált csatlakozni a felsorakozott mezőnyhöz. Ebből majdnem baleset lett.

„Kissé hátra kellett ugranom, de nem rémültem meg túlságosan” – mondta Josef Leberer, a svájci istálló edzője a Turun Sanomatnak. Az eset után a sportfelügyelők megrovásban részesítették a finn pilótát.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!