Vágólapra másolva!
Csak visszavette a körét Räikkönentől, de már ezt is érdekesen élte meg. Továbbra is meg van győződve róla, hogy a McLaren fejlődik.

Habár a McLaren-Honda még mindig messze van az élmezőnytől, most sem tartanak ott, ahol az idény kezdetén szerettek volna, a csapatnál folyamatosan hangoztatják, hogy versenyről versenyre fejlődnek. Fernando Alonso Bahreinben idei legjobb eredményét érte el, amikor a 11. helyen ért célba.

„Egyre jobbnak érzem magunkat. Ma ütőképesek voltunk, és legyőztük a Saubert" – mutatott rá. „Harcolni tudtunk a Toro Rossóval és a Red Bull-lal is, tehát tényleg előreléptünk, de sok építőkockát kell a helyére raknunk, fontos, hogy a következő hetekben még tovább javuljon a teljesítményünk."

Alonso Szahírban Felipe Nasr, Nico Hülkenberg, Marcus Ericsson és Pastor Maldonado előtt ért célba, ők azonban mind háromszor jártak a bokszban, míg ő csak kétszer állt ki. Az viszont biztató, hogy a versenyen futott leggyorsabb köre a 13. helyre volt elég, bár Kimi Räikkönen Ferrarijához képest 2,6 másodpercre rúgott a hátránya.

Alonso biztos benne, hogy a McLaren fejlődik Forrás: McLaren

Tavalyi csapattársát ugyanakkor Alonso egyszer megelőzte a pályán, amikor az eltérő stratégiák révén visszavette tőle a körét. „Új gumik voltak az autómon, úgyhogy kicsit könnyű dolgom volt, de azt így is furcsa pillanatként éltem meg" – ismerte el. „A jövőben remélhetőleg az első helyekért harcolhatunk majd, nem kell beérnünk ilyen csatákkal."

Alonso már figyelmeztette a McLarent, hogy a három hét múlva esedékes barcelonai futamra szintet kell lépnie. „A Spanyol Nagydíj a hazai versenyem, Monacóban pedig kevésbé számít a motorerő, ezért szerintem számunkra érdekes futamok következnek" - mondta. „Keményen kell összpontosítanunk, és maximálisan ki kell használnunk a lehetőségeinket."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!