Vágólapra másolva!
Mégis elégedetten várják a Bahreini Nagydíjat, mert úgy érzik, a potenciáljuknak megfelelő rajthelyeket kaparintották meg.

A Williams az 5-6. rajtkockát szerezte meg a Bahreini Nagydíjra, amivel a csapat összes tagja ki volt békülve, mert úgy érezték, a Mercedeseket és a Ferrarikat úgysem tudták volna megelőzni, vagyis az eredmény megfelel a képességeiknek.

„Még gumikat is meg tudtunk spórolni a versenyre" – árulta el a Williams vezető versenymérnöke, Rob Smedley. „A csapat hatékonyan dolgozott együtt, eddig alighanem a legjobban ebben az évben. Az időmérőben rejlő lehetőségeket maximálisan kihasználtuk, amivel előnyös helyzetbe hoztuk magunkat a versenyhez, de ahhoz még mindig jobb teljesítményre lenne szükségünk, hogy harcba szálljunk az előttünk lévőkkel."

Ez értelemszerűen ismét a Ferrarikat és a Mercedeseket jelenti. Valtteri Bottas 8 tizeddel maradt le a pole-t megszerző Lewis Hamiltontól, a közvetlenül előtte végző Kimi Räikkönentől viszont csak másféllel, ráadásul a hátsérüléséből felépülve az idén először győzte le csapattársát, Felipe Massát egy időmérőn. Ezért elégedett volt az 5. hellyel.

Bottas elégedett volt az 5. rajthellyel Forrás: AFP/Marwan Naamani

„A verseny hosszú lesz, a rajt pedig különösen fontos, mert az első kanyarban lehetnek problémák" – figyelmeztetett. „Csapatként remek munkát végeztünk. Kihoztuk a maximumot a gumikból, és nagyon üdítő volt, hogy végre zavartalanul alakult számomra egy időmérő."

Massa elsősorban azért bosszankodott, mert a Q3-ban nem sikerült megismételnie a Q2-es idejét – igaz, azzal is Bottas mögött végzett volna. „Ma az 5. hely volt a maximum, amit elérhettem, az pedig Valtterié lett, az autóink tehát a megérdemelt pozíciókat foglalták el" – vélte. „Ezen a pályán lehet előzni, úgyhogy jó versenyünk lehet, de a gumikkal való bánásmód és a stratégia fontosnak ígérkezik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!