Vágólapra másolva!
A Mercedes versenyzője szerint korábbi csapattársa, Fernando Alonso és ellenfele, Sebastian Vettel is törekszik arra, hogy a csapata kiemelten kezelje őket. Ő maga viszont nem kér ebből.

A sajtóban elterjedt értesülésekkel ellentétben Lewis Hamilton azt állítja, nem várja el a Mercedestől, hogy elsőszámú versenyzőként kezeljék, de úgy véli, vele ellentétben Fernando Alonso és Sebastian Vettel is igényt tart erre.

„Én soha sem kértem olyat, hogy elsőszámú versenyző legyek, és ezt rögzítsük is a szerződésemben” – jelentette ki a címvédő. „(Sebastian) Vettelnél talán van ilyen záradék, és Fernando (Alonso) esetében is lehetséges, ő ugyancsak mindig ezt kéri” – mondta.

Hamilton nem kér a csapatsorrendből, de szerinte Vettel igen Forrás: AFP

Hamilton az elmúlt évek során mindig igyekezett elismerni Alonso képességeit, és pozitívan nyilatkozott róla, de 2007-ben pont azért romlott meg akkor még friss munkakapcsolatuk a McLarennél, mert úgy érezte, nem hagyták nyerni a favorizált Alonsóval szemben a Monacói Nagydíjon. Később viszont éppen a spanyol nehezményezte, hogy kivételeznek Hamiltonnal.

„Én egyenlő feltételek mellett akarom legyőzni a mellettem versenyző srácot. Tudom, hogy sokan boldogok lennének (a megkülönböztetett bánásmód miatt), de ez nem nekem való” – foglalta össze a brit, aki a tavalyi Olasz Nagydíj óta mindössze egyszer maradt alul Nico Rosberggel szemben.

Alonso tagad

Vettel zsinórban négy világbajnoki címet ért el a Red Bullnál, mielőtt tavaly Daniel Ricciardo legyőzte őt a pontversenyben, és 2007 kivételével Alonso is mindig jobban teljesített csapattársánál, bár nemegyszer a nyilvánvaló csapatutasításoknak is köszönhetően. A spanyol ennek ellenére tagadta, hogy igénye lenne kiemelt bánásmódra.

„A sajtó mindig azt állítja, hogy elsőszámú versenyzőként kell kezelni engem, de ez nem igaz” – jelentette ki. "Kínában is az történt, hogy Jenson (Button) autójára egy olyan diffúzort tettek, amiből nekem nem jutott, mert csak egy volt belőle” – emlékeztetett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!