Vágólapra másolva!
Button alatt pénteken többször is megállt a McLaren-Honda, Alonso viszont problémamentes napot teljesített Szahírban, és továbbra is szilárdan hiszi, hogy a wokingi istálló fejlődik.

Felemásan alakult a McLaren Honda versenyzőinek napja, hiszen míg Jenson Button sorozatos műszaki hibákkal küzdött, Fernando Alonso életét csupán kicsúszások nehezítették Szahírban. A spanyol pilóta az első szabadedzésen néhány percre még a vezetést is átvette, amire igen régen volt példa.

Button viszont már a délutáni tréning elején megpördült egy műszaki hiba miatt, és az aszfalton keresztben álló McLarennel nem is tudta folytatni a körözést. A szerelők a második edzés elejére – komoly erőfeszítések árán – újra menetkésszé tették a brit McLarenjét, elővigyázatosságból azonban az este folyamán is félreállt.

Button mindössze 17 kört ment pénteken, Alonso 40-et Forrás: McLaren

„Nem volt valami jó napunk, de legalább sok hasznos információt gyűjtöttünk. Az kissé bosszantó, hogy a két autót meglehetősen különbözően állítottuk be, hogy összehasonlítható aerodinamikai adatokat kapjunk, de ezzel nem sokra mentünk az én autóm miatt” – nyilatkozta Button a nap végén.

„A továbbiakban remélhetőleg elkerülnek a problémák, és én is meg tudok tenni használható távot, hogy kiderüljön, miként működik az autó. Bárhogy is alakul, ez nem ígérkezik könnyű hétvégének. Az időmérő is kétségtelenül trükkös lesz.”

Csodafegyver hiányában

Alonso ezzel szemben a McLaren jelenlegi helyzetéhez képest kifejezetten jó formában volt. A kevésbé mérvadó délutáni edzésen a 7. lett, este pedig a 12., és elmondta, hogy szombaton már az autó teljesítményének javítására koncentrálhatnak. Ugyanakkor elbizakodottnak sem akart tűnni.

„Ma még csak péntek van, és ahogy Sanghajban is láttuk, hiába mentünk jól az első napon, szombaton már nem szerepeltünk annyira jól, mert az ellenfelek pénteken több üzemanyagot vittek magukkal. Azt viszont még így is láthatjuk, hogy egyre közelebb kerülünk a középmezőnyhöz. Mindenképpen a helyes irányba tartunk, csak gyorsabban kellene haladnunk” – fogalmazott a spanyol.

A kétszeres világbajnok emlékeztetett a McLaren képviselőinek korábbi nyilatkozataira, amelyekben felhívták a figyelmet, hogy elsősorban a következő, Spanyol Nagydíjon várható komolyabb előrelépés a wokingi istállótól.

„Csodafegyverünk nincs, hiszen mindössze négy nap telt el az előző verseny óta, de apróbb finomhangolások vannak az autóhoz, amelyek javítják a teljesítményét. Ma sajnos Jensonnak nem jött ki a lépés, így némi információ-hiányunk van, de ezt holnap megpróbáljuk behozni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!