Vágólapra másolva!
A brit azt állítja, mindent sikerült tisztázniuk a Kínai Nagydíj után, és már semmilyen probléma nincs köztük Rosberggel. Nem fogja megváltoztatni a hozzáállását.

Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, egyáltalán nincs érezhető konfliktus a Mercedesnél azok után, hogy Nico Rosberg egy héttel ezelőtt kiakadt csapattársára. Rosberg azt kifogásolta, hogy Hamilton a sanghaji verseny bizonyos szakaszaiban lelassított, hogy spóroljon a gumijaival, ezzel pedig felhúzta magukra a Mercedeseket üldöző Sebastian Vettelt is.

Rosberg a futam után arra panaszkodott, hogy Hamilton csak a saját versenyére gondolt, és ezzel a csapat kettős győzelmét veszélyeztette. A brit nem értette a vádakat, hiszen ő csak az abroncsait akarta kímélni, és szerinte Rosbergnek előzéssel kellett volna próbálkoznia, ha úgy érezte, tudnak sokkal gyorsabban is haladni.

Úgy tűnt, rögtön az idény harmadik futama után újabb belviszály alakulhat ki a Mercedesnél, de Hamilton csütörtökön azt mondta, már senki nem foglalkozik az üggyel. „A verseny után beszéltünk róla, de most már nem akarok visszatérni rá" – nyilatkozta. „Természetesen hallottuk a megjegyzéseket a verseny után, és tudjuk, hogy néhányan kiforgatták a szavainkat a saját érdekeik szerint."

Rosberg láthatóan csalódott volt a kínai dobogón Forrás: AFP

Hamilton szerint a Mercedes a Bahreini Nagydíjra „újra egységes csapatként érkezett meg", és közösen próbálnak meg újabb nagyszerű eredményeket elérni. „Nincs semmi probléma Nico és köztem. Reggel is találkoztunk, és minden rendben volt" – bizonygatta. „Mindig lesznek olyan helyzetek, amikor nem leszünk teljesen elégedettek valamivel, de felnőttek vagyunk, ezért túltesszük magunkat az ilyenen eseteken" – magyarázta.

Nem fog megváltozni

Hamilton elmondta, csapattársa kritikája ellenére továbbra sem fog változtatni a hozzáállásán. „A pályán szeretnék bizonyítani, ez már 8 éves korom óta így van" – mondta. „A döntéseimből és a tapasztalataimból persze szeretnék később tanulni, és mindig abban reménykedem, hogy egyre jobb lehetek. Mindig arra törekszem, hogy a legjobb formámat nyújtsam – ami pedig az autón kívül történik, az nem különösebben érdekel."

A címvédő célja az lesz Bahreinben, hogy ne csak a futamgyőzelmet, hanem pályafutása során először a pole pozíciót is megszerezze a szahíri pályán. „Mindig szeretnék javítani az eddigi teljesítményemen. Az első sorból már indulhattam, de a pole-ból még soha, ezért most természetesen ezt szeretném elérni" – nyilatkozta.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!