Vágólapra másolva!
Hamilton lemaradt az év sportolója címről a rangos díjátadó eseményen, de a tavaly három futamgyőzelmet arató ausztrál lett a 2014-es év felfedezettje.

Daniel Ricciardót is díjazták a sportvilág egyik legrangosabb gáláján, a Laureus díjkiosztó ünnepségén. A Red Bull ausztrál versenyzője az „Év felfedezettje" kategóriában nyerte meg a díjat a 2014-es Forma-1-es idényben nyújtott teljesítményéért.

Ricciardo olyan sportolókat utasított maga mögé, mint a labdarúgó James Rodríguez és Mario Götze, a teniszező Mario Cilic és a síelő Miaela Shiffrin. Az ausztrál pilóta valóban 2014-ben tört be a világhírű sportolók közé: a korábbi években a Toro Rossóval csak a középmezőnyben küzdhetett a pontokért, tavaly viszont Mark Webber távozása után a Red Bullnál bizonyíthatta a tehetségét.

Ricciardo tavaly háromszor tréfálta meg a Mercedeseket Forrás: AFP

Az egész idényben kirobbanó formában versenyzett, és ő volt az egyetlen, aki az idényt uraló Mercedeseken kívül futamot tudott nyerni, ráadásul rögtön hármat. Közben a szezon nagy részében meggyőzőbb teljesítményt nyújtott, mint csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, és a németet két hellyel megelőzve a bajnokság 3. helyén zárt.

A Forma-1 pilótái közül még Lewis Hamilton jelölték Laureus-díjra, őt az „Év sportolója" kategóriában. A brit azonban már a szerdai, Kínában rendezett díjkiosztó gála előtt tudta, hogy nem ő nyerte a díjat, hanem a szerb teniszező, Novak Djokovic.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!