Vágólapra másolva!
Egy vakmerő néző átszaladt a pályán két autó között a Kínai Nagydíj pénteki edzésén, hogy a bokszutcába bejutva beülhessen egy F1-es autó volánja mögé. Ötletét nem díjazták, a férfit rendőrök vezették el.

Fejmosásra és/vagy szankciókra számíthatnak a Kínai Nagydíj szervezői a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) részéről, miután a péntek délután edzésen egy néző átszaladt a célegyenesben a pályán, és a korláton átmászva bejutott a bokszutcába.

Az eset a tréning első negyedórájában történt, és először csak annyit lehetett tudni egy visszajátszásból, hogy egy sötét öltözékű férfi a főtribün irányából átrohant az aszfalton - egy Sauber és egy Force India között -, majd eltűnik a bokszutcában. Utóbb kiderült, hogy a biztonsági személyzet tagjai a Ferrari garázsánál elkapták az illetőt, aztán átadták a rendőröknek, akik elvezették. A Sky Sports úgy tudja, hogy először majdnem a Red Bull egyik szerelőjét tartóztatták le.

A vakmerő néző állítólag arra vágyott, hogy vezethesse az egyik Forma-1-es autót.

A szervezők az eset után fokozott figyelmet fordítottak a biztonságra a főlelátó környékén. Néhányszor már előfordult hasonló nézői akció: 2000-ben a Német Nagydíjat egy elbocsátott Mercedes-alkalmazott zavarta meg, 2003-ban egy hittérítő bóklászott a száguldó autók között a silverstone-i futamon, 2004-ben pedig Jimmy Jump rohant be a pályára a felvezető körben Spanyolországban.

Egyébként nem ez volt az egyetlen érdekesség a nézőket illetően: a hivatalos közvetítésben látszott, hogy egy friss házaspár is helyet foglalt a lelátón, akik talán épp a nagydíj előtt mondták ki a boldogító igent.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!