Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel, a Malajziai Nagydíj győztese szerint két héttel ezelőtt a körülmények kedveztek a Scuderiának, ez is segített a Mercedesek legyőzésében. Egyelőre az Ezüstnyilak utáni legjobb csapattá szeretnének válni.

A Forma-1 iránt érdeklődők egyik leggyakoribb kérdése a Kínai Nagydíj előtt, hogy a Ferrari meg tudja-e tartani lendületét, és a váratlan malajziai győzelem után is versenyben maradnak-e a Mercedes korábban elsöprő sikerű autóival szemben.

Sebastian Vettel nagy megkönnyebbülést hozott az unalmas versenyek miatt aggódók számára azzal, hogy a tavalyi Belga Nagydíj óta először legyőzte az Ezüstnyilakat, ráadásul a 2014-es szezon eleje óta még nem volt példa arra, hogy ez valós versenyben, a pályán történjen meg.

A német pilóta – akinek fellángolása máris Michael Schumacher aranykorát idézi – viszont egyelőre óvatosan tekint a hétvégi Kínai Nagydíj, és általában a szezon hátralévő része elé. Úgy véli, a hirtelen jött győzelem nem változtat a hozzáállásukon.

Vettel óvatos az erőviszonyokkal kapcsolatban Forrás: Scuderia Ferrari

„Még csak két versenyen vagyunk túl, úgy gondolom, szükség van még néhányra ahhoz, hogy lássuk, hol is tartunk valójában” – mondta Vettel Kínában. „Mindenképpen a Mercedes utáni legjobb csapatként akarjuk megszilárdítani a helyünket.”

„Ez azt jelenti, hogy a többi erős csapat, például a Williams és a Red Bull előtt szeretnénk maradni nem csak két futam, hanem az egész szezon során. Amint ez biztossá válik, egyre közelebb kerülhetünk a Mercedeshez.”

Vettel úgy véli, a Ferrari teljesítménye Malajziában valóban erősnek bizonyult, de kijelentette, hogy a hirtelen jött győzelem nem térítheti el a Scuderiát az idei szezonra kitűzött céloktól, ami a Mercedes utolérése, és legalább két futam megnyerése volt.

„Két héttel ezelőtt valós volt, nem hiszem, hogy a Mercedes vagy bárki más visszavett volna” – jelentette ki a német a malajziai tempójukkal kapcsolatban. „Jó volt látni, hogy versenyképesnek bizonyultunk, de néhány körülmény nekünk kedvezett.”

„Reálisan látjuk a helyzetünket és azt, hogy mit akarunk elérni, a céljaink sem változtak. Malajziában jó munkát végeztünk, de itt, és a következő versenyek során is tisztán kell látnunk, hogy hova juthatunk.”

Film készülhet az alapítóról

Hollywoodi produkcióban elevenedhet meg a híres versenycsapatot és sportautó márkát alapító Enzo Ferrari élete. A Commendatorét nem más, mint Robert De Niro alakítja majd a nagy költségvetésű alkotásban, amelynek elképzelhető, hogy Clint Eastwood lesz a rendezője. További részletek az efpluszegy blogon olvashatók.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!