Vágólapra másolva!
Bár a nyilatkozataikban ellentmondanak egymásnak, nem kezd megromlani a viszonyuk.

Visszatérése apropóján Fernando Alonso egyértelműen kijelentette, hogy a McLaren kormányának hibája vezetett a barcelonai tesztbalesethez, ami után egy hónapig kénytelen volt pihenni, és kihagyta az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat is. A spanyol pilóta azt is világossá tette, hogy csak a kórházba szállítás során vesztette el az eszméletét a gyógyszerek miatt, az autóban végig tudatában volt.

Ez több ponton is ellentmondott a McLaren korábbi közleményeinek, és személyesen Ron Dennis nyilatkozatainak, de a vállalatcsoport elnöke szerint nincs kialakulóban egy újabb konfliktus a versenyzőjével, akivel 2007-ben egyszer már látványosan összekülönböztek.

„Semmi probléma nincs a csapat és Fernando között” – szögezte le Dennis. „Ő felidézte a saját emlékeit, mi pedig megmutattuk neki a balesettel kapcsolatos adatokat, ezzel lezártuk az ügyet.”

Fernando Alonso készülődik a Malajziai Nagydíjra Forrás: McLaren

Alonso a hétvégén egy fényképet is posztolt a Twitteren, amelyen közösen vacsoráznak Dennisszel, valamint a csütörtöki sajtótájékoztatón is azt mondta, hogy ő a „világ egyik legboldogabb embere”, és a lelkesedését a McLaren jelenlegi formája sem hűti le.

„Elfogadom, hogy túlságosan hátul vagyunk, ezért erős kritikákat fogunk kapni. Ez rendben is van így, mert nem tartunk azon a szinten, ahol később leszünk, de most nem tehetünk mást, csak folytatjuk a munkát” – nyilatkozta a spanyol.

„Ez egy hosszú távú projekt. A pályafutásom során megéltem már néhány szép pillanatot, még a Ferrarinál is, ahol nem nyertük meg a világbajnokságot, de így is fantasztikus élmény volt. Öt év viszont elég volt, nem akartam hét évig a 2. vagy a 3. helyen állni, úgyhogy inkább kockáztatok, és küzdök a győzelemért.”

Hamilton válaszokat akar

Üdvözölte egykori csapattársának visszatérését Lewis Hamilton, de úgy hírlik, a brit tőle szokatlanul éles hangon követelt magyarázatot arra, hogy pontosan miért ütközött Alonso a falnak a teszten.

„Ütközött, és aztán mi történt?” – idézték Hamiltont Alonso nyilatkozata után. „Gyógyszert adtak neki? Ennyi? Kiadott már az FIA bármilyen állásfoglalást? Ezt érdeklődve várom.”

A világbajnoki címvédő a hírek szerint hasonlóan határozottan kérte számon Charlie Whiting versenyigazgatót is a Malajziai Nagydíj előtti eligazításon, de nem tudni, kapott-e további információt.

A Ferrari szerelői mosolyognak, ahogy Alonso elsétál előttük

A BBC honlapján vezetett rovatában Hamilton szintén üdvözölte a spanyol visszatérését, és újfent hangot adott abbéli reményének, hogy kiderül az igazság a rejtélyes baleset kapcsán.

„Szerintem még mindig nem világos, hogy pontosan mi történt Fernandóval, és kíváncsi vagyok, az FIA mit fog erről mondani. Az F1 számára remek, hogy visszatér a pályára, de kemény évre számíthat" - vélte. "Nem hiszem, hogy különösen jó szájízzel hagyta el a Ferrarit, amely nagyon sokáig lojális volt hozzá, és úgy tűnik, hogy az a csapat az idén nagyon erős lett."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!