Vágólapra másolva!
A Force India mindkét versenyzőjét 10 másodperces büntetéssel sújtották baleset okozásáért, mindettejük szerint igazságtalanul.

Ritkán fordul elő, hogy egy csapat mindkét versenyzője balesetbe keveredjen egy futamon, de a Force Indiával ez történt, ráadásul a sportfelügyelők Sergio Pérezt és Nico Hülkenberget is vétkesnek találták, ezért 10 másodperces büntetéssel honorálták akcióikat. Pérez eleinte nem tulajdonított jelentőséget annak, hogy Romain Grosjeannal összekoccant.

„Ezt egyáltalán nem tudtam elkerülni, versenybaleset volt. Mindent megtettem, hogy ne érjünk össze, de egy nagyon gyors kanyarban történt az eset, ahol eleve a határon fordulunk. Csak finoman értünk össze, ez már elég volt ahhoz, hogy megforgassam” – magyarázta a mexikói, akire Grosjean hangosan panaszkodott a csapatrádión.

„Nagyon igazságtalan a büntetés, nem volt hová mennem. A csapatnak sem mondtam semmit, mert azt hittem, egyértelmű a helyzet. Csak mentem tovább, aztán egyszercsak szóltak, hogy büntetést kaptam. Szerintem rizikós manőver volt, határeset, és ilyen koccanások előfordulnak, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a gumik már mennyire el voltak kopva.”

Hülkenberg itt még a két Red Bull előtt a Malajziai Nagydíjon Forrás: Sahara Force India/Sahara Force India/James Moy Photography

A Force India legalább egy pontot be szeretett volna gyűjteni a vasárnapi Malajziai Nagydíjon, de a két ütközés miatt elszálltak az esélyeik. Pérez végül a 13. helyen ért célba, Hülkenberg pedig 14. lett, miután az egyik Red Bullt vezető Danyiil Kvjattal akadt össze a 2-es kanyarban.

„Eredetileg (Daniel) Ricciardóval csatáztam, de (Kvjat) bebújt mellém, és én szélesen vettem az 1-es kanyart” – magyarázta Hülkenberg. „Danyiil valószínűleg nem látta, hogy a 2-es kanyarban visszatértem (a belső ívre). Megpróbáltam kihátrálni a manőverből, de késő volt, összeértünk. Teljesen befordította az autóját, miközben egy másik volt mellette, úgyhogy talán kellett volna némi helyet hagynia ott.”

Hülkenberg ezért megerősítette, hogy nem ért egyet a büntetésével, és a baleset másik áldozata, Kvjat is kijelentette, hogy nem bosszantja az eset. „Versenybaleset volt” – mondta. „Ha nem így vezet, mindketten jobban járunk, de ő úgy döntött, bepróbálkozik. Nem neheztelek rá.”

Kvjat végül a pontszerző 9. helyen ért célba a futamon csapattársa, Ricciardo előtt, Grosjeannak viszont már nem jutott pont a Malajziában megszerzett 11. pozícióért.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!