Vágólapra másolva!
Jót tesznek Sebastian Vettel teljesítményének a Pirelli új hátsó abroncsai, de úgy véli, a legfontosabb változás, hogy a Ferrari balanszával már az első pillanattól kezdve elégedett, míg a tavalyi Red Bull-hoz nem sikerült alkalmazkodnia.

Nemcsak a Ferrari hagyományai, hanem az idei autójuk is segít Sebastian Vettelnek, hogy a Red Bullnál töltött tavalyi, kiábrándító szezon után ismét formába lendüljön. A négyszeres világbajnokot tavaly meglepetésre rendre legyőzte tapasztalatlanabb csapattársa, Daniel Ricciardo, és a vereség nem írható csupán a gyakori műszaki hibák számlájára.

Vettel a szezon végén úgy döntött, elfogadja az akkoriban szintén alulteljesítő Ferrari ajánlatát, a 2015-ös szezont pedig dobogós hellyel, a Mercedesek mögött kezdték meg. A német pilóta elismerte, már az első pillanattól kezdve passzolt hozzá a csapat idei autója.

Vettel jól érzi magát az idei Ferrariban Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Szerintem normális, hogy az autók fejlődnek, és ebben az első naptól fogva elég jól éreztem magam” – mondta a német pilóta az idei Ferrari SF15-T-ről. „A tavalyi (Red Bull) esetében hol ezzel, hol azzal küszködtem, nem voltam vele teljesen kibékülve. Az idei Ferrari balanszával viszont kapásból viszonylag elégedett voltam. Tudjuk, mit kell fejlesztenünk, de tetszettek az autóról szerzett első benyomásaim.”

A négyszeres világbajnok kitért a gumik szerepére is: úgy véli, az új hátsó abroncsok valamivel jobban illeszkednek a vezetési stílusához, de alapvetően magát a Ferrarit érzi testhezállóbbnak.

„Általánosságban tetszik az autó kiegyensúlyozott mozgása. Tavaly akadtak gondjaim, de az ember végül megszokja a helyzetet, és vezet, amilyen gyorsan csak tud, vagy legalábbis annyira, amennyire úgy érzi, hogy képes rá.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!