Vágólapra másolva!
Jenson Button kitart korábbi álláspontja mellett, és továbbra is azt állítja, hogy Fernando Alonso balesetének adataiban nem látja nyomát műszaki hibának. Nincsenek kétségei a McLaren biztonságával kapcsolatban.

Először beszélt Fernando Alonso az egy hónappal ezelőtti balesetének körülményeiről a Malajziai Nagydíj előtt, és kijelentésével – miszerint a kormánymű hibája miatt ütközött a falnak – a McLaren korábbi hivatalos álláspontját is megcáfolta. A wokingiak nem találtak műszaki hibára utaló nyomot az MP4-30 adataiban, de a másik autót vezető Jenson Button sem látott bennük semmi aggasztót.

„Rengeteg szenzor van az autón, és a csapat nagyon tapasztalt a balesetek terén, így a többi F1-es alakulathoz hasonlóan a biztonsággal kapcsolatos minden óvintézkedést megtesznek” – jelentette ki. „Ennek ellenére előfordulhat az ilyesmi, nem igaz? Viszont az adatok és a kormányzási telemetria tanulmányozása alapján sem változott a véleményem. Nyugodtan szállok be az autóba.”

Button nyugodtan ül a McLarenben Forrás: McLaren

Alonso is elismerte, hogy a baleset során rögzített adatokból nem derül ki a kormányhiba, de biztos benne, hogy az okozta a bajt, ezért a McLaren azóta további szenzorokat szerelt az MP4-30-ra. Button nem foglalt állást Alonso állításával kapcsolatban.

„Úgy gondolom, volt elég nappal és éjszaka a csapat számára, hogy átnézzék az adatainkat, és semmi sem látszik bennük. Máshogy pedig nem lehet információhoz jutni” – mondta. „Ugyanakkor nem én ültem az autóban, így nem is tudhatom, (Alonso) mit érzett.”

Button szerint normális eljárás, hogy egy csapat tudni akarja, mi idézte elő a balesetet, és bár az okokat még nem lehet hitelesen igazolni, őt ez nem akadályozza a versenyzésben. „Én csupán annyit tehetek, hogy átfutom az adatokat, és úgy látom, semmi baj nincs velük, úgyhogy vezetek" - szögezte le.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!