Vágólapra másolva!
Elismerően nyilatkozott a McLaren-Honda fejlődéséről Fernando Alonso, aki hosszú kihagyás után pénteken tért vissza a wokingi istálló autójának volánja mögé.

Egy hónap kihagyás után, ráadásul versenyhétvégén először vezette a gyermekbetegségekkel küzdő McLaren MP4-30-ast Fernando Alonso pénteken. A kétszeres világbajnok a Malajziai Nagydíj második szabadedzésén már gyorsabb tudott lenni csapattársánál, Jenson Buttonnál is, és a Force Indiáktól sem maradt le túlzottan. Bár így is csak az üldözőbolyban szerepelt, Alonso lelkesen nyilatkozott a honda-motoros autóról.

„Sokkal jobb lett. A téli tapasztalatom az, hogy egy rakás probléma volt vele. Akkor még 4-5 kör után meg kellett állnunk, és ki kellett cserélnünk valamit. Ma 45 kört tettem meg gond nélkül, minden úgy történt, ahogy vártuk” – jelentette ki a kétszeres világbajnok. „Ausztráliában 4,6 másodpercre voltunk a pole pozíciótól, itt 3-3,5 lehet a különbség, szóval 1-1,5 másodpercet nyerhettünk két hét alatt. Ez nagy előrelépés.”

Alonso elégedett a McLaren fejlődésével Forrás: Honda

Alonso azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy ez a fejlődés elegendő lehet-e a Q1-ből való továbbjutáshoz, ahogy fogalmazott „rengeteget kell még tanulniuk” az idei autó működéséről.

„Nagy fejlődésen kell még keresztül mennie az erőforrásnak és a fékrendszernek, így számunkra minden egyes kör fontos. Nincsenek világos céljaink a hétvégére. A haladás viszont, amit a csapat 15 nap alatt elért, izgalmas” - jelentette ki.

A spanyol azt is elismerte, hogy bár nagy erőkkel készült a visszatérésre, egyelőre nem érzi magát 100%-ig fittnek, főleg az „extrém” időjárási körülmények miatt.

Button óvatosabb

Szintén pozitív véleményt osztott meg a McLarenről Jenson Button, a wokingiak brit pilótája, aki úgy véli, Ausztráliához hasonlóan elképzelhető, hogy néhány ellenfelükkel versenyre tudnak kelni Malajziában, ahol pénteken nem volt könnyű dolguk.

„A mai nap mindenki számára nagyon trükkös volt az autó viselkedése szempontjából. Szerintem még a gyorsabbak is küszködtek a következetes balansz megtalálásával. A szél különösen megnehezíti a helyzetet, de úgy tűnik, más autókkal összehasonlítva, kicsit versenyképesebbek lettünk” - állította.

„Tévedhettem tegnap, amikor azt mondtam, hogy nem tudjuk felvenni a harcot másokkal. Ez már nem elképzelhetetlen, és nagy előrelépést jelentene számunkra, ha sor kerülne rá.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!