A Lotus változtatott az autóján az ausztráliai kiesés után

Motor Racing - Formula One World Championship - Malaysian Grand Prix - Practice Day - Sepang, Malaysia Formula One Formula 1 F1 GP Grand Prix Kuala Lumpur Sepang Malaysia Malaysian JM419 Action Track GP1502b Romain Grosjean (FRA) Lotus F1 E23.
Malaysian G
Romain Grosjean (FRA) Lotus F1 E23. Malaysian Grand Prix, Friday 27th March 2015. Sepang, Kuala Lumpur, Malaysia.
Vágólapra másolva!
Romain Grosjean már az 1. kör végén feladta az Ausztrál Nagydíjat, a Lotus lépett, hogy ez ne fordulhasson elő ismét. A turbó egyik csöve szabadult el.

A nagy várakozások ellenére az Ausztrál Nagydíj első körének végén már egyik Lotus sem volt versenyben, így az idei évre a Mercedes motorjaira váltó alakulat kénytelen volt üres kézzel távozni az idénynyitó helyszínéről. Bár a rajtbaleset miatt nem tudni, hogy Pastor Maldonado mire lett volna képes, Romain Grosjeant ugyanaz a műszaki probléma állította meg, mint amivel már az edzések alatt is küzdöttek.

Az Autosport információi szerint a Lotusnak a turbónyomással adódott problémája, miután egy cső elszabadult a helyéről, így a csapat a kérdéses alkatrészt és a rögzítését is kicserélte. A bosszantó hiba ellenére Romain Grosjean optimista maradt.

Romain Grosjean a Malajziai Nagydíj pénteki 1. szabadedzésén Forrás: Lotus F1 Team

„Ez természetesen kihagyott nagy lehetőség volt, mert a teljesítményünket elnézve bizonyosan az 5. helyen végeztünk volna, de a helyzet nem olyan, mint tavaly, amikor ha elszalasztottunk egy kiugró lehetőséget, azon töprengtünk, mikor kapunk újat” – jelentette ki a francia. „A helyzet ismét biztató, lesznek még lehetőségeink. Ez a lényeg.”

Grosjean az ausztráliai időmérőn nyújtott teljesítményéből merít erőt, és úgy véli, felesleges keseregni a korai kiesés miatt. A Malajziai Nagydíj nyitóedzésén is jó eredménnyel, a 4. helyen kezdett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!