Vágólapra másolva!
Megrendezett PR-akciónak tartja Rosberg meghívását a Mercedes mérnöki értekezletére, ezért nem tesz eleget neki. Kemény csatára számít a Williamsszel, de szerinte a Red Bull feltámadása is csak idő kérdése.

Sebastian Vettel és Nico Rosberg vicces szóváltása a futam utáni sajtótájékoztatón az egyébként középszerű Ausztrál Nagydíj egyik üde színfoltja volt. Vettel kérdőre vonta Rosberget, amiért honfitársa azt mondta, hogy szeretné, ha az ellenfelek kicsit közelebb tudnának kerülni a Mercedeshez, mert az jót tenne az F1-nek. Vettel erre javasolta, hogy a címvédő istálló Malajziában nyissa meg a bokszát a közönség számára.

Rosberg rögtön kapcsolt, és meghívta a Ferrarinál versenyző honfitársát a Mercedes mérnöki értekezletére, majd ennek a közösségi médiában és a német sajtóban is nyomatékot adott, Vettel azonban nem él a lehetőséggel.

Vettel nem ment vendégségbe a Mercedeshez Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Amikor Nicóval viccelődtem a sajtótájékoztatón, a megállapodás az egész paddockra vonatkozott, most meg úgy tűnik, leszűkült csak rám” – mondta a négyszeres világbajnok csütörtökön. „Azt hiszem, először Niki (Lauda), aztán Toto (Wolff) is lefújta, de végül igent mondtak, úgyhogy most szerintem inkább PR-célokra használják ezt, nem egy rendes meghívásként kezelik, szóval a válaszom: nem.”

„Arra akarták ezt kihasználni, hogy úgy tűnjön, barátságosak és nyitottak mindenki felé. Még ha el is mennék, ki hiszi azt, hogy valóban megmutatnának bármit is? Ezért nem is megyek, mert megrendezett lenne az egész.”

Nem rajongott az ötletért Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke sem, aki részletes magyarázatot is adott arra, hogy újdonsült német pilótája miért nem vett részt a Mercedes értekezletén, ami egyébként valószínűleg ugyanakkor zajlik, mint a Ferrari, és a többi csapat hasonló tartalmú tanácskozása is.

„Először is, a meghívásról engem senki sem tájékoztatott. Másodszor, ilyenekre nekünk nincs időnk. Harmadszor, én soha sem adtam engedélyt Sebastiannak, hogy oda menjen. Negyedszer, ez az egész történet gyerekes. Ha valamiért szükséges lenne odamennie, megengedném. Elsőként viszont a Ferrari számára kell elvégeznie a kötelességét. Ezt fegyelemnek hívják” - idézte Ralf Bach, az Auto Bild tudósítója az f1-insider.com-on.

Vettel még nem beszél a Mercedes üldözéséről

Bár a Ferrari képviseletében Maurizio Arrivabene és Kimi Räikkönen is utalt arra, hogy Ausztrália után a Scuderiának a Mercedest kell üldözőbe vennie, Vettel egyelőre az üldözőbolyban lévő csapatok legyőzésével van elfoglalva.

„Szerintem az esélyesek nagyon nyilvánvalóak, csak tekintsünk rá a különbségekre Ausztráliában, de (a Mercedes) mögött elég szoros lehet a küzdelem. Számunkra a legfontosabb, hogy megerősítsük az eredményt, szilárdítsuk meg a helyzetünket” – utalt Vettel a Melbourne-ben elért harmadik helyére.

„Ideális esetben kicsit közelebb leszünk a Mercedeshez, és távolabb a Williamstől, de arra számítok, hogy szoros lesz a verseny a Williamsszel, és az is csak idő kérdése, amíg a Red Bull visszatér. Most nyilvánvalóan szenvednek egy kicsit, ezért is olyan szoros minden a Mercedes mögött.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!