Vágólapra másolva!
Pastor Maldonado bízik benne, hogy a melbourne-i csalódás után a hétvégén pontokkal is bizonyítják, hogy „nem is olyan rossz” az autójuk. Szerinte a Mercedes mögött nagyon szoros a mezőny, és a Lotus egyre erősebb lehet.

A 2014-es idényben küszködő Lotus az idei évnek már a Mercedes motorjaival vágott neki, és egyelőre úgy tűnik, megérte váltaniuk: az ausztráliai teljesítményük annak ellenére is bizakodásra ad okot, hogy egyik versenyzőjük sem jutott el a verseny második köréig. Pastor Maldonado a rajt utáni lökdösődés következtében a falnak ütközött, Romain Grosjean pedig az első kör végén motorhiba miatt állt ki a garázsba. Az időmérőn azonban sokkal jobb formát mutattak, mint tavaly, hiszen mindkét pilóta bejutott a legjobb tíz közé.

Maldonado biztos benne, hogy a problémák nélkül mindketten pontszerző helyen végeztek volna, és szerinte a folyamatosan javuló Lotus hamarosan akár a dobogós helyekért is harcolhat. „Eléggé meglepett, milyen kicsik a különbségek a Mercedes mögött" – nyilatkozta a venezuelai. „Nem is vagyunk olyan rosszak."

A Lotus már a teszteken is gyors volt, és egyre jobbak lehetnek Forrás: AFP

Maldonado szerint most az a legfontosabb, hogy folyamatosan javuljanak, és erre lát is lehetőséget. A Lotus E23 ugyanis nem a tavalyi autó továbbfejlesztett verziója, hanem egy teljesen új tervezés, amelyből a csapat szerint még sokat ki lehet hozni. „Szerintem egyre jobbak lehetünk, ahogy halad előre a szezon, mert a tempónk ígéretes, és az autónk viselkedése is kiegyensúlyozott" – vélekedett. „Még csak a szezon elején járunk, ezért számíthatunk meglepetésekre, hiszen a csapatok egyre többet tudnak meg az autóikról, és ezáltal egyre többet tudnak majd kihozni belőle."

A venezuelai szerint a Lotus eddigi teljesítménye azt mutatja, hogy minden téren jó autót építettek, a hétvégi Malajziai Nagydíjon ráadásul további javulásra számítanak. „Szepangban nagy hőség lehet, és úgy tűnik, az autónknak kedveznek a magas hőmérsékletek. Ez előnyt jelenthet" – bizakodott.

Maldonadóval egyébként egyetért a Lotus technikai igazgatója, Nick Chester is: szerinte Melbourne-ben a Red Bull előtt érhettek volna célba, és ha folyamatosan javulni tudnak, hamarosan utolérhetik a Williamst is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!