Vágólapra másolva!
Szombaton végre megerősítették, hogy nem tudják, miért következett be, de azt állítják, műszaki hibát nem találtak.

A McLaren korábban egy erős széllökéssel magyarázta Fernando Alonso balesetét, amely az első barcelonai tesztsorozat végén történt, ám most elismerték, hogy nem tudtak fényt deríteni a pontos okára.

„Az alapos elemzés elvégzése után biztosan állíthatjuk, hogy semmilyen műszaki hiba nem állt a háttérben" – közölték a BBC-vel. „Fernando kivizsgálása és kórházi megfigyelése sem tárt fel semmiféle rendellenességet. Ezeket a tényeket szem előtt tartva az igazság az, hogy a baleset oka pontosan nem ismert."

Alonso a Circuit de Catalunya 3-as kanyarjában csúszott ki, ahol szokatlan módon a belső ívet szegélyező falnak ütközött, és a nem szélsőségesen nagy becsapódás ellenére agyrázkódást szenvedett. Emiatt átmeneti emlékezetkieséssel küzdött, három napot kórházban kellett töltenie, és az ausztráliai idénynyitón sem vehet részt új csapatával, a McLarennel.

Alonso nem szenvedett áramütést a McLaren szerint Forrás: McLaren

Most hozzátették, hogy továbbra is együttműködnek az FIA-val a baleset hátterének feltérképezésében. Alonso kicsúszását csak egy kis felbontású ipari kamera, valamint Sebastian Vettel Ferrarijának belső kamerája rögzítette, ezért a felvételek tanulmányázásából nem lehetett levonni messzemenő következtetéseket.

„Közben csak annyit mondhatunk, hogy (Alonso) jól érzi magát, már keményen edz, és szeretne minél hamarabb versenyezni" – tették hozzá a BBC-nek. „Bizonyára említenünk sem kell, hogy mi is osztozunk ebben a vágyában."

A balesettel kapcsolatban sok elmélet keringett, de a McLaren a műszaki hiba kizárásával cáfolta azt is, hogy Alonso áramütést szenvedett volna.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!