Vágólapra másolva!
A brit alaposan átvizsgáltatta a McLarent, mielőtt újra beleült volna, szerinte nem műszaki hiba okozta a spanyol balesetét. Sokan továbbra is meggyőződéssel állítják, hogy a csapat elhallgat valamit.

Fernando Alonso McLaren-Hondáját Kevin Magnussen vezeti Ausztráliában, miután az orvosok azt tanácsolták a spanyolnak, hogy a barcelonai tesztbalesetben elszenvedett agyrázkódása miatt még ne üljön autóba. Alonso szokatlan módon ütközött a falnak a barcelonai pálya 3-as kanyarjánál, és annak ellenére kellett három éjszakát is kórházban töltenie, hogy az autója látszólag nem is rongálódott meg túlságosan.

A McLaren szerint Alonso egy erős széllökés miatt vesztette el az uralmát az autója felett, de ezt sokan nem hajlandóak elhinni, és különböző elméletekkel magyarázzák a baleset lehetséges okait. Az istálló többször kijelentette, hogy az autóval semmi baj nem volt, és azokat a híreszteléseket is kategorikusan tagadták, hogy Alonsót a meghibásodott ERS miatt áramütés érhette az autóban. Melbourne-ben megszólalt az esettel kapcsolatban Alonso csapattársa, Jenson Button is, aki elárulta, a baleset után teljes kivizsgálást kért a McLarentől.

„Addig nem ülök be egy autóba, amíg nem érzem benne 100 százalékig biztonságban magam" – mondta. „Órákat töltöttünk a mérnökeimmel az adatok átvizsgálásával, miközben átbeszéltük az incidenst. Megbízom ezekben a srácokban, ezért ezen a hétvégén is biztonságban érzem magam, amikor autóba ülök."

Még mindig rejtély Alonso balesete Forrás: McLaren

Az autóval nem volt baj

„Semmi baj nem volt az autónkkal, és tudomásom szerint Fernando áramütést sem szenvedett" – tette hozzá Button. „Minden rendben működött. A mérnököknek minden adat a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy mindent megértsenek az autónk viselkedésével kapcsolatban."

Button ugyanakkor elismerte, hogy az adatok ismeretében is szokatlannak tűnt Alonso balesete. „Persze hogy furcsa, hiszen eltalált egy falat, és a 3-as kanyarnál nem a normális íven haladt. Tényleg különös" – mondta, arra a kérdésre pedig nem volt hajlandó válaszolni, hogy ő is egy sima tesztbalesetnek tartja-e az incidenst.

Alonso közben gőzerővel készül a visszatérésre, a Twitterre rendszeresen tölt fel olyan képeket, amelyeken edzés közben látható. A bejegyzései alapján ő biztos benne, hogy Malajziában már ott lehet a rajtrácson, a hétvége folyamán viszont sem Ron Dennis, sem a versenyigazgató Eric Boullier nem adott egyértelmű választ az ezzel kapcsolatos kérdésekre. Dennis szerint Alonsónak kell eldöntenie, hogy két hét múlva készen áll-e a visszatérésre, Boullier pedig úgy fogalmazott, hogy a spanyol sorsa az FIA orvosain múlik majd.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!