Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő szerint változott a megítélése Olaszországban az elmúlt év során, és már sokan emlegetik neki, hogy a Ferrarihoz kellene szerződnie.

Szerződéshosszabbítás előtt áll Lewis Hamilton jelenlegi csapatával, a Mercedesszel, de a brit Mirror című bulvárlap szerint a Ferrari tavaly két komoly kísérletet is tett, hogy a 2016-os szezontól Maranellóban folytassa a pályafutását.

Hamilton jelenlegi szerződése az idei szezon végén jár le, de mind ő, mind csapata a közös folytatást tervezi, a lap értesülése szerint legalább 2+1 évig. A háttérben viszont egyelőre nem született megegyezés az anyagiakkal kapcsolatban, így nem váratlan, hogy a brit és az olasz sajtóban Hamilton és a Ferrari közeledéséről jelentek meg hírek.

A Mirror arról számolt be, hogy a Ferrari tavaly „kész volt Hamiltont a sportág legjobban fizetett versenyzőjévé tenni”, az olasz Autosprint hasábjain pedig a világbajnok is arról beszélt, hogy növekvő érdeklődést tapasztal maga iránt Olaszországban.

Hamilton valószínűleg csak taktikázik, amikor a Ferrarit emlegeti nyilatkozatában Forrás: Daimler

„Az üdvözlet és a szurkolás, amelyben tavaly Monzában részesültem, hihetetlen, és teljesen más volt, mint 2007-ben és 2008-ban” – utalt azokra az évekre, amikor a McLaren versenyzőjeként a Ferrari pilótái voltak a legfőbb ellenfelei. „Az emberek manapság megállítanak, és azt mondják: ’gyere a Ferrarihoz, gyere a Ferrarihoz!'”

Hamiltont és édesapját, Anthonyt az elmúlt évek során többször látták megfordulni Maranellóban, de elmondásuk szerint utcai autók ügyében jártak a Ferrarinál. A világbajnoki címvédő erre most nem tért ki, de elismerősen nyilatkozott az országról.

„Hogy mit kedvelek Olaszországban? Az ételeket, a lelkesedést, a gyönyörű nőket. Néhány igazán remek autót is csinálnak” – viccelt. „Hogy mit nem szeretek? Nincs olyan.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!