Vágólapra másolva!
Nem sikerült kiharcolni, hogy Monzának járjon egy 20 millió eurós adókedvezmény, ami lehetetlen helyzetbe sodorhatja a legendás pályát.

Továbbra sem hárult el az Olasz Nagydíjat fenyegető veszély, Monzának ugyanis nem sikerült kiharcolnia egy 20 millió eurós adókedvezményt, amelynek segítségével ki tudná gazdálkodni a verseny rendezéséhez szükséges összeget. Az olasz parlament már múlt decemberben leszavazta az erre vonatkozó törvényjavaslatot, de az Il Cittadino című lap szerint azóta is hiába lobbiztak érte.

„Egyetlen centet sem kértünk. Csupán egy bürokratikus módosítást szerettünk volna" – panaszkodott Paulo Grimaldi, egy helyi politikus. „Elfogadhatatlan, hogy a kormányzat az Olasz Nagydíj ellen van."

Ugyanígy vélekedett a promóter, a Sias főnöke, Andrea dell'Orto is. „Ez rendkívül komoly ügy, különösen azért, mert a módosítás nem is került volna pénzbe. Most muszáj lesz személyes találkozót kérnem (az olasz miniszterelnökkel, Matteo) Renzivel" – mondta az Il Giornónak.

Az Olasz Nagydíjat a Forma-1-es világbajnokság 1950-es kezdete óta minden évben megrendezték, egy kivételével mindig Monzában, de a pálya jelenlegi szerződése csak 2016-ig érvényes. Januárban a Sias egyik igazgatója azt állította, nem lenne tragédia számukra az F1 elvesztése, mert „van egy B-tervünk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!