Vágólapra másolva!
A Red Bull hétfőn leleplezte az RB11 végleges festését, amelybe a főszponzor Infinitinek köszönhetően több lila került.

A Red Bull a téli teszteken egy speciális fekete-fehér festéssel vett részt, amely azt a célt szolgálta, hogy elrejtsék az ellenfeleik elől a technikai megoldásaikat. A csapat persze már az autó bemutatásakor jelezte, hogy a nagydíjakon egy hagyományosabb festést fognak használni, amelyet hétfő délelőtt le is lepleztek.

Ez lett az RB11 végleges festése Forrás: Red Bull

A Red Bull szokásához híven idén is módosította némileg az autója festését. A legszembetűnőbb változás talán az, hogy az RB11 oldaldobozán és a hátsó szárnyán nagyobb felületet festettek a főszponzor Infinitit jelképező színre, lilára. Az autó orrára pedig kicsit nagyobb méretben került fel a Red Bull-logó a sárga háttérrel és a piros bikákkal.

Az autó orrán nagyobb lett a Red Bull-logó Forrás: Red Bull

A csapatfőnök Christian Horner még az autó leleplezésekor elárulta, szándékosan változtatnak minden évben a festésükön. „Lehet, hogy nem mindig lehet észrevenni, de évről évre módosítunk rajta valamit" – mondta. „Minden új festés a korábbinak a továbbfejlesztése."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!