Vágólapra másolva!
A McLaren spanyol versenyzője a múlt vasárnapi tesztnapon ütközött a falnak, három napot töltött kórházban. Azt mondja, teljesen jól van.

Fernando Alonso egy videóüzenetben szólalt meg először múlt vasárnapi tesztbalesete óta, amely miatt három napot töltött egy barcelonai kórházban.

"Helló mindenki! Ahogy láthatják, teljesen jól vagyok" – mondta mosolyogva. „Szeretnék tesztelni ezen a héten, de az orvosok azt tanácsolták, hogy várjak inkább pár napot. Hát igen, most pihenni fogok, és a jövő héten majd újra beszámolok az állapotomról. Hamarosan találkozunk a pályán, köszönöm a támogatást!"

Alonso állapotáról eltérő információk láttak napvilágot: bár a McLaren eredeti közleménye szerint is agyrázkódást szenvedett, a csapatfőnök Ron Dennis ezt egy szerdai sajtóbeszélgetésen cáfolta – az ő nyilatkozatával viszont a Forma-1 egykori főorvosa, Gary Hartstein vitatkozott.

Dennis azt mondta, Alonso „egyes beszámolók szerint nem tudta teljesen felidézni a történteket, de ez egy ilyen trauma után normális. Ahogy a potenciális fejsérüléseknél szokás, a helyszínen elaltatták. A CT- és MRI-vizsgálatok tökéletes eredménnyel zárultak. Semmi nem utalt arra, hogy az agyát bármilyen károsodás érte volna."

A McLaren főnöke szerint Alonso fejére csak feleakkora erő hatott a becsapódáskor, mint magára az autóra. Romain Grosjean, a Lotus versenyzője ugyanakkor úgy véli, a pilóták éppen az oldalirányú ütközéseknél vannak kitéve a legnagyobb veszélynek. „A trapézkarokat és a többit nem ilyen ütközésekre tervezik" – magyarázta. „Karbonból vannak, tehát vagy eltörnek, vagy egyben maradnak. Ha egyben maradnak, az energiát másnak kell elnyelnie – ez a más pedig rendszerint a versenyző."

A McLarennél elismerték, hogy még nem tudják biztosan, Alonso rajthoz állhat-e a március 15-i idénynyitón. Egy agyrázkódás utáni második feji trauma ugyanis nagyban fokozza a maradandó károsodás veszélyét.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!