Vágólapra másolva!
Menedzsere szerint az a legfontosabb, hogy a vizsgálatok jó eredménnyel záruljanak, és a spanyol felkészült legyen a futamokon.

Komolyan veszi Fernando Alonso menedzsmentje a spanyol pilóta vasárnapi balesetét, amelyet követően agyrázkódással egy barcelonai kórházba szállították, ahol továbbra is megfigyelés alatt áll. Az ütközés valószínűleg egy hirtelen széllökés miatt történt. A McLaren kizárta a műszaki hibát, és azt is, hogy Alonso már a becsapódás előtt rosszul lett volna.

A kétszeres világbajnok „kielégítően gyógyul”, mondta menedzsere, Luis Garcia Abad, de nem kapkodják el a kórházból való távozását annak ellenére sem, hogy a vasárnapi CT és MRI vizsgálatok nem mutattak ki semmilyen sérülést.

„Addig marad, ameddig ahhoz kell, hogy biztosan minden rendben legyen” – jelentette ki Abad. „A becsapódás meglehetősen nagy volt, és biztosra akarunk menni. Még nem tudom megmondani, hogy ez egy, két vagy három nap lesz.”

Az F1 nem játék

A helyszínen készült fotók alapján a McLaren nem tört látványosan össze, de aznap már nem gördült újra a pályára, mert a csapat szerint az alapos átvizsgálás után már nem lett volna rá idő. Bár a baleset még az Alonso mögött haladó Sebastian Vettel számára sem tűnt kirívóan veszélyesnek, Abad nem bagatellizálta el a helyzetet.

„Az F1 nem játék. Biztosra kell menni, hogy a megfelelő időben már felkészülten vezesse az autót, mert a szezon utolsó futamáig versenyképesek akarunk lenni” – mondta, és közölte azt is, hogy ennek a szempontnak az e heti, barcelonai utolsó F1-es tesztet is alárendelhetik.

Alonsót mentik Barcelonában Forrás: AFP/Quique Garcia

„A legfontosabb teszt jelenleg az, amit az orvosok végeznek el. A többi csak formaság. A futamokra kell felkészülten érkeznünk.”

Abban az esetben, ha Alonso nem tudna autóba ülni a héten, a McLaren várhatóan Jenson Button számára ad további tesztlehetőséget, mert a brit pilóta a műszaki hibák miatt eddig hiányos programot futott. Button mellett a wokingi csapat két további pilótát, a tavaly versenyeken is indított Kevin Magnussent és a GP2-ben szereplő Stoffel Vandoorne-t is behívhatja.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!