Vágólapra másolva!
Akárcsak tavaly, a 2015-ös magyar futamon is a Pirelli lesz a nagydíj névadó szponzora. A gumigyártó elégedett a barcelonai teszthéttel.

A Pirelli a barcelonai teszthét után kiadott közleményében jelentette be, hogy 2015-ben is névadó szponzora lesz a júliusi Magyar Nagydíjnak. A Forma-1 hivatalos gumigyártója a tavalyi idényhez hasonlóan két futamot fog névadó szponzorként támogatni, a magyar futam mellett a májusi Spanyol Nagydíjat.

A sportigazgató Paul Hembery a csütörtöktől vasárnapig zajló teszthétről is beszélt. Úgy véli, a csapatok a hátráltató tényezők ellenére hasznos munkát végezhettek Barcelonában. „Az első, jerezi teszthez hasonlóan itt is elég hűvös volt, és az eső is szemerkélt, de a csapatok így is elég nagy távokat tudtak teljesíteni" – mondta. „Az esőgumik kivételével minden keveréket kipróbáltak, bár az intermediate abroncsokon nagyon keveset köröztek."

Tavaly is a Pirelli volt a magyar verseny névadó szponzora Forrás: AFP

Hembery szerint még a második teszthétből sem lehet sok következtetést levonni, de az már látszik, hogy az idei autók gyorsabbak a tavalyiaknál. A csapatok a 2015-ös abroncsokat is alaposan megismerhették, sőt egy kísérleti közepes gumit is kipróbáltak, amivel a Pirelli fejlesztési munkáját segítették. Azok a csapatok, amelyek Jerezben nem használták el a tesztekre kifejlesztett, speciális téligumikat, Barcelonában is bevethették a kemény abroncsokat. Idén egyébként kevesebb gumit használhatnak az istállók a tesztek során, a tavalyi 135 helyett csak 110 szettet.