Vágólapra másolva!
Azt mondja, ha a büntetés csak egy kis pénz, amit jótékony célra kell felajánlania, kitarthat eddigi szokása mellett. Massa szerint a sisakfestés olyan, mint a pilóták arca, mégsem helyesli, hogy az FIA beleszóljon.

Bár az FIA jelentős részben éppen miatta tiltotta be, hogy a versenyzők egy szezonon belül megváltoztassák a sisakfestésüket, Sebastian Vettelt ez sem feltétlenül fogja eltéríteni régi szokásától. A Red Bulltól a Ferrarihoz átszerződő négyszeres világbajnok szeret variálni a sisakjával – már több mint kilencven mintázatot használt a pályafutása során –, és azt mondja, bár kicsit konzervatívabbá válhat a tilalom hatására, ezután sem tart majd ki egyetlen dizájn mellett.

„A terv arra irányult, hogy vegyünk vissza kicsit. Úgy tűnik, ezekben a nehéz időkben az egyetlen, amiben egyetértés van, az pont ez!" – viccelődött. „Nem tudom, mi lehet a büntetés a tilalom megszegéséért. Ha csak egy kis jótékony célra fordított pénzbírság, akkor továbbra is szívesen váltogatom majd a sisakfestésemet."

Vettel tovább szeretne variálni a sisakjával Forrás: AFP

Vettel tavalyi csapattársa, Daniel Ricciardo azt mondta, nem tartja nagy ügynek a tilalmat, ezért betartja, ha muszáj. A williamses Felipe Massa viszont elvi okokból ellenzi – és nemcsak azért, mert a jubileumi, vagy valakinek az emlékére készült speciális festések használatát is lehetetlenné teszi.

„A sisak olyan, mint az arcunk, úgyhogy szerintem nem jó ötlet állandóan cserélgetni" – jelentette ki. „Mindenkihez tartoznia kellene egy rendes, beazonosítható festésnek, hogy a nézők messziről is lássák, ki ül az autóban."

„Őszintén szólva ennek ellenére sem tetszik, hogy megtiltsák (a festéssel való variálást). Ezt a versenyzőre kellene bízni. Pár éven belül mit tiltanak még be? Talán elő fogják írni a kötelező frizurát is?"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!