Vágólapra másolva!
Ő Hockenheimben képzeli el az idei Német Nagydíjat, de a másik pálya menedzsmentje sem tett le róla, hogy otthont adhatnak a versenynek.

Az idén a Nürburgring lenne a soros a Német Nagydíj megrendezésében, de Bernie Ecclestone szerint a régóta anyagi nehézségekkel küszködő pálya új tulajdonosa nem akarja ráfordítani a versenyre a szükséges összeget. „Mindenki azt hiszi, hogy egy orosz tulajdonos tele van pénzzel, de valamelyik nap találkoztam vele, és nem tűnik túl lelkesnek, hogy befektessen" – mondta egy héttel ezelőtt Ecclestone, aki éppen ezért inkább Hockenheimmel próbál megegyezni.

A Nürburgring szóvivője, Carsten Schumacher azonban a Motorsport Aktuellnek azt állította: ajánlatot tettek a Forma-1 nagyurának, hogy „rendezze meg ő a Német Nagydíjat, és legyen az övé a teljes profit." Ez annyiban jó ötletnek tűnik, hogy Ecclestone önmagáról nyilván nem kérne jogdíjat, viszont kérdéses, hogy beérné-e az annál sokkal szerényebb jegybevétellel.

1951 óta az F1 csak 1960-ban nem látogatott el Németországba, ahol azonban a sport népszerűsége drasztikusan csökkent Michael Schumacher visszavonulását követően. Az utóbbi két alkalommal csak ötvenezer körüli helyszíni nézőszámot értek el a versenyek, ami a promóter számára túl veszteségessé tette a rendezést. Ecclestone korábban azt mondta, a Német Nagydíj sorsát legkésőbb március elejéig rendezni kell, különben az idei futam elmarad.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!