Vágólapra másolva!
Kieshet a versenynaptárból a közvetlenül a Magyar Nagydíj előtt esedékes németországi futam. Bernie Ecclestone nem tud megállapodni a Nürburgring új tulajdonosával, és Hockenheim sem képes finanszírozni a versenyt. Gyenge a nézőszám. 

A németországi futam kihagyásával fenyegetőzött Bernie Ecclestone, mivel az idei soros Nürburgring és a tavalyi, kudarcnak ítélt verseny helyszíne, a Hockenheimring is képtelennek tűnik finanszírozni a gyenge látogatottság mellett megrendezett Német Nagydíjat.

„Sajnálom, hogy nem lesz Forma-1-es Német Nagydíj" – mondta Bernie Ecclestone a Rhein-Zeitung napilapnak hétfőn. „Az a helyzet, hogy a látogatottság olyan gyenge volt az elmúlt években, hogy üzletileg nem éri meg a német promótereknek."

„Nem adtak el elég jegyet ahhoz, hogy megérje. Ez egyszerűen anyagi kérdés, ezért megpróbálok segítőkész lenni. Próbáljuk megmenteni a versenyt, de nem ígérem, hogy sikerül. Mindent megteszünk, talán a hétvégére már lesz válaszunk."

Veszélyben van az idei Német Nagydíj Forrás: Origo

Michael Schumacher végleges visszavonulása után megcsappant az érdeklődés a Forma-1 iránt Németországban, ez a helyszíni- és a televíziós nézettségeken egyaránt érzékelhető. Nico Rosberg és Sebastian Vettel sikerei iránt a helyiek nem annyira lelkesek, és a Mercedes lehengerlő formája sem lendítette fel a forgalmat. Ennek oka valószínűleg az euróban mérve is drága jegyár, amit már a németek sem hajlandók kifizetni.

Hockenheim esélyes

Ecclestone szerint a Német Nagydíj sorsa elsősorban a Hockenheimringen múlik, mert nem lát sok esélyt arra, hogy a Nürburgring új tulajdonosával egyezségre tudjon jutni. Természetesen ezúttal is pénzügyi kérdésről van szó.

„Ha sikerül valamit összehoznunk, akkor úgy tűnik, hogy Hockenheim lesz a legvalószínűbb helyszín" – jelentette ki a brit üzletember. „A Nürburgringet nemrég megint eladták, már harmadszorra, és most egy orosz srác vette meg. Mindenki azt hiszi, hogy egy orosz tulajdonos tele van pénzzel, de valamelyik nap találkoztam vele, és nem tűnik túl lelkesnek, hogy befektessen. Szeretné a versenyt, hát persze, hiszen ezért vette meg azt a nyamvadt pályát."

Nehezen elképzelhető, hogy a világ legnépszerűbb autósportja ne látogasson el Európa autóipari központjába, amely többek között a Mercedes-Benz otthona is. A csillagos márka csapatának ügyvezetői jogkör nélküli elnöke komoly következményektől tart.

„Remélem, hogy ez az egész csak az alkudozás része" – idézte Niki Laudát a Sport Bild. „Németország és a Mercedes számára katasztrófa lenne. A német szervezőknek össze kell szedniük magukat. Rosberg egy Mercedesben ül, Vettel pedig egy Ferrariban, mi mást tudna még tenni a Forma-1? Lennie kell megoldásnak, hogy a rendezvény nyereségessé váljon."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!