Vágólapra másolva!
Még nem biztos, hogy a csütörtökön bemutatott krómszínű autót használják a szezon közben is. Egyelőre azt sem tudni, hogy a Santander a csapat szponzora marad-e.

Mivel a McLaren húsz idény után szakított a Mercedesszel, és az idei évtől a Honda motorjait fogják használni, sokan arra számítottak, hogy az 1997 óta nagyrészt ezüstszínű autó festése is változni fog. A csütörtöki bemutatón azonban egy olyan autóról közöltek képeket, amely a színeiben nagyon hasonlított néhány korábbi McLaren-Mercedeshez.

Korábban arról is szó volt, hogy a McLaren a teszteken egy teljesen fekete autóval fog részt venni, és a végleges festést csak az idénynyitó előtt leplezik le. Csütörtökön azonban a tavalyihoz képest módosított festésű, nagyrészt ezüst-fekete autót mutattak be, és nem esett szó arról, hogy ez csak köztes megoldás lenne. A legutóbbi hírek szerint azonban mégis előfordulhat, hogy Melbourne-ben egy más színű McLarent láthatunk.

Ezzel a festéssel mutatták be a McLarent Forrás: McLaren

Az MP4-30-as festését befolyásolhatja, hogyan alakulnak a szponzori tárgyalások az idénykezdetig. Az egyik legnagyobb támogatójuk, a Santander logója például továbbra is szerepel az istálló honlapján, de az autón vagy a versenyzők overallján már nem kapott helyet. A két fél között állítólag még zajlanak a tárgyalások, amit a bank korábbi főnökének, Emilio Botínnak a halála is bonyolít, ő volt ugyanis az, aki nagy rajongóként ragaszkodott az F1-es szponzorációhoz.

A McLaren állítólag több potenciális szponzorral is tárgyal, ezért könnyen lehet, hogy a következő másfél hónapban változtatnak a festésen, a csütörtökön bemutatott verzió pedig csak egy ideiglenes megoldás volt a tesztek idejére. Egy új festés leleplezése ráadásul jó PR-fogás is lehet a melbourne-i idénynyitó előtt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!