Vágólapra másolva!
A menedzsere szerint a finnek nem kell távoznia az év végén, ha jól teljesít 2015-ben. Vettellel remek párost alkothatnak.

Kimi Räikkönen jelenlegi ferraris szerződése a 2015-ös idény végén lejár, és mivel a finn tavaly gyengén szerepelt, sokan arra számítanak, hogy ez lesz az utolsó idénye az istállónál. A Turun Sanomat azonban úgy tudja, a Ferrarinak további egy évre opciója van Räikkönen szolgálataira, és ha a 2007-es világbajnok idén jól teljesít, akkor a csapatnál maradhat.

Ezt Räikkönen menedzsere, Steve Robertson is megerősítette, hozzátéve, az a legfontosabb, hogy a finn élvezze a versenyzést. „Ha jól teljesít, és úgy érzi, hogy minden rendben működik, akkor a lelkesedés az egész csapatra átragad majd" – jósolta Robertson. „Ha így lesz, akkor elképzelhető, hogy Kimi tovább maradhat az istállónál."

Räikkönen tavaly sokat küszködött az autójával Forrás: AFP

Miután Fernando Alonso elhagyta a Ferrarit, Räikkönen csapattársa a Red Bulltól érkező Sebastian Vettel lesz. A két versenyző köztudottan jó viszonyt ápol egymással, és Robertson szerint a kapcsolatukból az egész csapat profitálhat.

„Sebastian a karrierje elején sokat utazott Kimivel, ekkor kezdődött a barátságuk" – mondta a menedzser. „Sebastian látta, milyen egyenes ember Kimi, és hogy feltétel nélkül megbízhat benne. Úgy tűnik, sok közös van bennük."

Robertson szerint a barátságuknak a csapaton belüli párharcuk sem árt majd. „Néha előfordul az autóversenyzésben, hogy a pilóták jó viszont ápolnak, de mégis keményen tudnak küzdeni egymás ellen" – vélekedett. „Szerintem Sebastian és Kimi a megfelelő páros a Ferrari számára, és jobb irányba terelhetik a csapatot."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!