Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint kevesebb mint 50 százalék az esély arra, hogy Németország idén futamot tud rendezni. Márciusig még megpróbál megegyezni valamelyik pályával.

Bernie Ecclestone elismerte, a jelenlegi helyzet szerint az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy sem a Nürburgringen, sem Hockenheimben nem tudják megrendezni a 2015-ös Német Nagydíjat. A futamot évenkénti váltásban megrendező pályák közül most a Nürburgring következne a sorban, de továbbra sem tudtak szerződést kötni Ecclestone-nal, ráadásul az új tulajdonos ellen állítólagos csalások miatt még vizsgálat is indult.

Egyre kisebb az esélye annak, hogy lesz idén Német Nagydíj Forrás: AFP

Ecclestone eredetileg úgy tervezte, hogy a pénzügyi gondokkal küszködő Nürburgring helyett idén is Hockenheimben rendezik a versenyt, de a jelek szerint a másik pálya sem áll olyan jól anyagilag, hogy egymást követő két évben elvállalják a verseny rendezését. Az idei német futam ráadásul veszteséges volt, miután a vártnál jóval kevesebb néző látogatott ki a helyszínre.

A Forma-1 nagyura az Auto Motor und Sportnak most elismerte, „kevesebb mint 50 százalék" az esély arra, hogy megrendezik idén a Német Nagydíjat. „Ha február közepéig vagy március elejéig nem tudunk megegyezni, akkor nagyon nehéz lesz" – mondta Ecclestone.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!