Vágólapra másolva!
A német tavalyi csapattársa úgy véli, Vettel túlságosan szereti a sportot ahhoz, hogy korán visszavonuljon. Szerinte idén Kvjat is dobogóra állhat.

Christian Horner a napokban úgy nyilatkozott, a 2014-es idényben önmagához képest gyengén teljesítő Sebastian Vettel azt is fontolóra vette, hogy a szezon végén befejezi a pályafutását. A négyszeres világbajnok élesen bírálta a tavaly bevezetett technikai szabályokat, és az is elvehette a kedvét, hogy új csapattársa, Daniel Ricciardo jobb teljesítményt nyújtott nála.

Horner szerint Vettel tavaly „boldogtalan" volt, ezért az is megfordult a fejében, hogy 27 évesen hátat fordít a sportágnak. Végül inkább új kihívást keresett magának, és három évre leszerződött a Ferrarihoz.

Ricciardo szerint Vettel nem akart visszavonulni Forrás: AFP

Ricciardo azonban úgy véli, volt csapattársa fejében nem fordulhatott meg komolyan a visszavonulás gondolata. „Amennyire én láttam, nem gondolkozott a távozáson" – mondta a Sky Sportsnak. „Túl nagy a sport iránt érzett szenvedélye ahhoz, hogy csak úgy elsétáljon."

Az ausztrál szerint Vettel kivirulhat a Ferrarinál, hiszen új kihívás vár rá, és ösztönözheti, hogy újra a csúcsra vezetheti a nagynevű istállót. Ricciardo persze azt reméli, hogy a Ferrari jövőre is csak a Red Bull mögött kullog majd. 2015-ben is az élmezőnybe várja a csapatát, és arra számít, hogy új társa, Danyiil Kvjat is hamar beilleszkedik.

„Danyiilnak lesznek jó eredményei" – jósolta. „Biztos vagyok benne, hogy kipróbálhatja, milyen a dobogón állni – majd meglátjuk, futamot tud-e nyerni. Én nyilvánvalóan arra törekszem majd, hogy minél több győzelmet arassak."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!