Vágólapra másolva!
A csapat kiadta az első képet, amelyen az ő uniformisukban látható. Az még mindig nem tisztázott, hogy meddig marad náluk, de a Mercedesnél csak szükségmegoldásként gondolnak rá.

A McLaren-Honda a Twitteren közölte az első képet az ismét az ő, szponzorlogókkal egyelőre csak félig borított overalljukba öltözött Fernando Alonsóról. A kétszeres világbajnok spanyol versenyző a Ferraritól érkezett új csapatához, ahol 2007-ben már versenyzett az újonc Lewis Hamilton oldalán, s ahonnan akkor egyetlen év után viharos körülmények között távozott.

Bár a sok évet követően újra Honda motorokra váltó McLarennél azt állítják, Alonso most hosszabb ideig marad náluk, ő feltételezések szerint továbbra is a Mercedes egyik ülésére pályázik, amennyiben Hamilton valamiért nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését jelenlegi csapatával. Azt a Mercedes igazgatója, Toto Wolff is elismeri, hogy ebben az esetben Alonsót próbálnák megszerezni, de hangsúlyozza, hogy csak szükségmegoldásként gondolnak rá.

„Mindig jó készen állni az összes eshetőségre. A megfelelő alternatívák fontosak. Ezek azonban csak alternatívák, nem az elsődleges lehetőségek" – mondta a Sport Bildnek, hozzátéve, hogy még nem ültek le tárgyalni Hamiltonnal, de „mindkét fél hosszabbítani szeretne. Számunkra Lewis és Nico a legjobb és legerősebb párosítás, ezért nincs okunk változtatni rajta."

És Alonso a McLaren overalljában nyolc évvel ezelőtt... Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Alonso idei autóját, az MP4-30-at csütörtökön mutatják be, és vasárnap, amikor megkezdődik a jerezi teszt, ő viheti majd először pályára.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!