Vágólapra másolva!
A tavalyi bajnokság 2. helyezettje a Red Bullt és a Williamst tartja a legveszélyesebb ellenfélnek, szerinte a Ferrari és a McLaren még nem veheti fel a versenyt a Mercedesszel.

Nico Rosberg szerint az idén is a Mercedes vág neki a legnagyobb eséllyel a világbajnokságnak, ezért ő arra számít, hogy ismét Lewis Hamiltonnal kell majd megküzdenie a végső győzelemért. Rosberg tavaly a csapattársa mögött 2. lett a bajnokságban, miután a Mercedes a 19-ből 16 futamot megnyert, és egész évben óriási fölénnyel uralta a mezőnyt.

„Még nem is ültem az autóban, de egyértelműen ezt gondolom" – nyilatkozta Rosberg a Bildnek. „Nagyon optimista vagyok, és hiszek benne, hogy ismét a Lewisszal folytatott párharcunkról fog szólni az év."

A német szerint idén is a Red Bull és a Williams kerülhet a legközelebb a Mercedeshez, a tavaly gyengélkedő Ferrari és McLaren lemaradása ugyanis túl nagy ahhoz, hogy a győzelmekért küzdjenek. Úgy gondolja, az is időbe telik majd, mire Sebastian Vettel beilleszkedik új csapatába.

Rosberg magabiztosan várja az új idényt Forrás: AFP

„A Ferrari még mindig a Ferrari, ezért soha nem szabad őket leírni" – mondta. „De úgy gondolom – bár nem szeretnék arrogánsnak tűnni –, hogy Sebastian az esetek többségében csak a hátsó lámpámat figyelheti majd."

„Még ki kell alakítania a kapcsolatát a mérnökeivel, és a Ferrari sem válhat hirtelen a legjobb csapattá a 2014-es idényük után. Nekünk is öt évbe telt, mire ezt elértük" – tette hozzá Rosberg, aki elárulta, egy kicsit még mindig „fájdalmas" az abu-dzabi idényzárón készült képeket nézegetnie.

A tavalyi idényt végigkísérő párharc Rosberg és Hamilton kapcsolatára is rányomta a bélyegét, de a német azt állította, a téli szünetben némileg javult közöttük a helyzet. „Képeket küldözgettünk egymásnak a kutyáinkról" – árulta el.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!