Vágólapra másolva!
A 2015-ös modelljüket SF15-T-nek fogják hívni, és a pénteki bemutatása után Sebastian Vettel viheti először pályára a jerezi teszten. Berger szerint a német türelmetlenül fogja várni a Ferraris győzelmeket.

A Ferrari hétfőn nyilvánosságra hozta, hogyan fogják hívni az autót, amellyel a 2015-ös szezonban megpróbálják feledtetni a tavalyi évüket. A 2014-ben gyengén szereplő F14 T jelzésű modell nevét a szurkolók választották ki több lehetőség közül, és az idei elnevezés is hasonló: az új autó az SF15-T nevet kapta.

A betűk a csapat nevét, a Scuderia Ferrarit jelölik, a 15-ös szám természetesen az idei évre utal, a T pedig a turbómotor miatt került a névbe. Az új autót egy online bemutató keretében fogják bemutatni január 30-án, pénteken, egy nappal az új McLaren leleplezése után. A csapat azt is elárulta, hogy az új autót Sebastian Vettel fogja elsőként pályára vinni a jerezi teszt első két napján, kedden és szerdán pedig Kimi Räikkönen vezethet.

Vettel vasárnap vezetheti először az új Ferrarit Forrás: Ferrari

A német Sport Bild szerint a Ferrari komoly beruházásokkal készül az új idényre. Vettel érkezésével összhangban Maranellóban mintegy 40 millió eurót költenek új motortesztelő fékpadokra, amelyeket a Red Bull-lal is együttműködő AVL szállíthat. Emellett az olaszok szinte a teljes mérnöki gárdát lecserélték, valamint menesztették a korábbi teszt- és tartalékpilótájukat, Marc Genét is.

A lap szerint Vettel azt tanácsolta a Ferrarinak, hogy próbálják megszerezni a Red Bullnál hasonló munkakörben dolgozó Sébastien Buemit a szimulátoros tesztpilótai feladatokra, de végül Jean-Eric Vergne lett a befutó, akit egy névtelen forrás a Red Bullnál állítólag „az eddigi legrosszabb szimulátor-pilótának" nevezett.

Eközben Vettel korábbi csapatfőnöke, Gerhard Berger figyelmeztette a Ferrarit, hogy a négyszeres világbajnok várhatóan már rövidtávon is jó eredményeket akar elérni a Scuderiával. „Ahogy ismerem Sebastiant, négy verseny után már asztalt fogja csapkodni az öklével, mert nincs kedve 2016-ig várni a győzelmekre" – mondta az osztrák, aki korábban maga is versenyzett a híres olasz csapat színeiben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!