Vágólapra másolva!
A jerezi teszt első napján a spanyol viheti a pályára az MP4-30-ast. Elismeri, hogy idén még nehéz lenne győzelmeket aratniuk.

2015-ben új korszak kezdődik a McLaren történetében: a csapat húsz év után elbúcsúzott előző motorszállítójától, a Mercedestől, és idén már a Forma-1-be visszatérő Honda erőforrásait fogják használni. A McLaren nagy reményeket fűz az együttműködéshez, hiszen a 80-as és 90-es években is sikerült uralniuk a mezőnyt a japánok erőforrásaival, zsinórban négy világbajnoki címet nyertek.

A McLaren a szezonzárót követő abu-dzabi teszten már kipróbálta az új motort, amely azonban nem debütált fényesen, mindössze néhány kört tudtak megtenni a hajtáslánc meghibásodása miatt. A csapatnál bíznak benne, hogy az elmúlt két hónapban sikerült kijavítaniuk az elsősorban elektronikai hibák nagy részét, és az új, MP4-30-as jelzésű autójukkal már eredményesebben tesztelhetnek.

Alonso február elsején próbálhatja ki először a McLarent Forrás: McLaren

Az istálló szerdán a Twitteren árulta el, hogyan osztják fel az első, Jerezben tartott teszt négy napját a versenyzőik között: február 1-jén és 3-án a frissen igazolt Fernando Alonso vezetheti az autót, a teszt második és negyedik napján pedig Jenson Button kap lehetőséget. Az autót január 29-én, egy online bemutató keretein belül fogják leleplezni, bár némi ízelítőt már adtak az új McLaren kinézetéből.

A Ferraritól öt év után távozó Alonso elmondta, tisztában van vele, hogy a McLaren-Hondától nem várhat azonnali győzelmeket, hosszabb távon azonban bízik a sikeres együttműködésben. „Idén még nehéz lenne versenyeket nyerni" – írta a Twitteren, majd hozzátette, az lesz a célja, hogy "tanuljak, segítsem a csapatot, később pedig nyerjek."

Alonso legutóbb 2006-ban nyert világbajnoki címet, ezért minden bizonnyal éhes a sikerre, ami a McLarenről is elmondható. A csapat az elmúlt két idényben nem tudott futamot nyerni, sőt a dobogóra is csak egyszer állhattak fel. A csapatot irányító Ron Dennis tervei ennek ellenére nem túl szerények: nemrég kijelentette, a McLaren-Honda a közeljövőben olyan uralmat szeretne kiépíteni a Forma-1-ben, mint az elmúlt években a Red Bull és a Mercedes.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!