Vágólapra másolva!
A csapat szellemes geggel ad ízelítőt a 2015-ös MP4-30 külsejéből: legújabb videójukon az látható, ahogy egy kisfiú a régi idők piros-fehér McLarenjét rajzolgatja, miközben a tévében Ayrton Senna egyik versenye megy. A lap alján már az idei szabályoknak megfelelő orrkúp tűnik fel…

„A történelmet nem megismételni, hanem újraírni kell. Most új korszak kezdődik" – üzeni a felirat a videó végén a McLaren-Honda újraegyesítésre utalva. Az immár Fernando Alonsóval és Jenson Buttonnal felálló csapatnál ugyan nem titkolják, hogy a majd január 29-én bemutatásra kerülő MP4-30-cal már a szezonnyitón győzni szeretnének, ám a sportigazgatójuk, Eric Boullier tisztában van vele, hogy nehéz lesz megverni a címvédő Mercedest. „De mindenképpen megpróbáljuk!" – ígérte.

Amúgy a korábbi csapatfőnök, Giancarlo Minardi tudni véli, hogy a McLaren különösen innovatív autót épít erre az évre. Ha a gyerekrajznak hinni lehet, az MP4-30 orra a Williamsével ellentétben tényleg a tavalyi Ferrariéra hasonlít majd. És hogy a Marlboro nélkül is a legendás piros-fehér festést kapja-e meg? A videó akár ezt is sugallhatja, mert az már biztos, hogy a Mercedes-korszak ezüstjével szakítani fognak.

Itt látható az új orr - talán! Forrás: McLaren

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!