Vágólapra másolva!
Közvetlenül az első tesztek előtt leplezi le új autóját a világbajnoki címvédő csapat. A W06 Hybrid február 1-én lesz először látható, a bemutatót online is lehet majd követni.

A tavalyi világbajnoki ezüstérmes, Nico Rosberg vezetheti a jerezi tesztek nyitónapján a Mercedes idei autóját, a W06 Hybridet. A brackley-i csapat nem sokkal a teszt kezdete előtt, február 1-én reggel leplezi le új modelljét a pályán.

„A munkaterheink ezen a télen is olyan jelentősek voltak, mint mindig. Miközben tavaly a versenyzés teljesen új formájára készültünk, most a fejlesztéseink újabb lépcsőfokának kihívásával állunk szemben" - magyarázta Toto Wolff csapatfőnök. "Tudjuk, hogy más csapatok célkeresztjével a hátunkon kezdtük meg a telet, és biztosak vagyunk abban, hogy az ellenfeleink versenyképesek lesznek a melbourne-i idénynyitón."

Gyári támogatású csapatról lévén szó, a Mercedes autójának több eleme is a Daimler vállalatcsoport különböző gyáregységeinkben készül, így a W06 Hybrid fél Európát átívelő együttműködés eredménye lesz. Wolff is kíváncsi az eredményre.

Az első tesztnap reggelén mutatják be az idei Mercedest Forrás: Mercedes

„Minden részletre oda kellett figyelnünk, hogy az idén is előnyt szerezzünk, ahogy eddig tettük. Ez egy érdekes időszaka az évnek, hiszen a kollektív erőfeszítéseink egyesülnek az autóban" - tette hozzá Wolf. "A Brackleyben, Brixworth-ben, és Stuttgartban dolgozó kollégáink egyaránt óriási erőfeszítésekett tettek, hogy a legújabb Ezüstnyíl létrejöhessen, köszönöm az eddigi munkájukat. Kíváncsian várjuk, hogyan teljesít majd az autónk, amikor először pályára lép."

A Mercedes bemutatóját a Ferrari és a McLaren leleplezése előzi meg január 29-én illetve 30-án. A jerezi tesztet február 1-4. között rendezik.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!