Vágólapra másolva!
A Mercedes-főnök szerint Susie Wolff nem a neve miatt lett a Williams tesztpilótanője, sőt a kapcsolatuk inkább hátráltatja a karrierjét.

Susie Wolff egyre komolyabb szerepkört tölt be a Williamsnél: idén hivatalos tesztpilótaként két teszten és két pénteki szabadedzésen is részt vehet, és a szimulátort is gyakrabban vezetheti. A 32 éves pilótanő nem titkolja, az a célja, hogy egyszer állandó versenyzőként szerepeljen a Forma-1-ben. Sokan azonban úgy gondolják, csak azért kerülhetett ilyen előkelő pozícióba, mert a férje a Mercedes-főnök Toto Wolff, aki ráadásul korábban a Williams egyik részvényese volt.

Toto Wolff azonban úgy véli, feleségének egyáltalán nem jelent előnyt a kapcsolatuk, sőt inkább hátráltatja a pályafutását. „Ő előbb került a Mercedeshez, mint én" – nyilatkozta az osztrák az Auto Hebdónak. „Akkoriban már a DTM-ben versenyzett."

„Kicsit szomorú vagyok, mert tisztában vagyok bele, hogy többet ártok, mint használok a karrierjének. Még azelőtt építette fel a pályafutását, mielőtt megismerkedtünk, mégis sokszor úgy beszélnek róla, mint Toto Wolff feleségéről – ez igazságtalan" – magyarázta.

Wolff már tavaly is részt vehetett két pénteki szabadedzésen Forrás: AFP

Wolff hozzátette, a felesége nem csak a rosszindulatú kritikák miatt kerül hátrányba. „Néhány reklámszerződést érdekütközés miatt nem tud megkötni" – árulta el. „Számos kompromisszumot kell kötnie miattam."

Kiérdemelte a helyét

Susie Wolff 2013 óta a Williams tesztpilótája, előtte hét évig a német túraautó-bajnokságban, a DTM-ben versenyzett. Bár a legjobb eredménye egy 13. hely volt az összetettben, a férje szerint megérdemelten lett F1-es tesztpilóta.

„Azért jutott el idáig, mert jó munkát végzett az autóban, nem azért, mert részvényes voltam a csapatnál" – jelentette ki. „Először persze a marketing szempontjából is jó ötletnek tűnt, hogy egy női versenyzőjük is legyen, és Susie volt az egyetlen, aki megütötte a szükséges szintet."

Wolff szerint az emberek nem vették figyelembe, hogy a felesége a DTM-ben mindig lassabb autókkal versenyzett, a Forma-1-es tesztjein viszont bizonyította a tehetségét. „Amikor közvetlenül David Coulthard és Roberto Merhi ellen versenyzett, az ő szintjükön volt" – mondta. „A williamses tesztjein is megmutatta, hogy kitűnő versenyző."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!