Vágólapra másolva!
A Williamsnél úgy vélik, hiába fáj más csapatok foga is a szerződése utolsó évébe lépő versenyzőre, Bottas nem fog csapatot váltani, ha erős autója lesz.

A 2014-es Forma-1-es idény egyik legjobban teljesítő pilótája Valtteri Bottas volt, aki a bajnokság 4. helyén végzett a Williamsszel, megelőzve rutinosabb csapattársát, Felipe Massát is. A brazilt sok balszerencse érte, de Bottas nyers tempója gyakran erősebb volt az övénél, és négy olyan futam volt, amelyen a finn ért célba a legjobb helyen a győztes Mercedes(eke)t követő mezőnyben.

Ezzel felkeltette a nagyobb csapatok érdeklődését, aminél a Williamsnél is tisztában vannak. "Biztos vagyok benne, hogy mások is figyelik Valtterit, és miért ne tennék? Jelenleg ő az egyik legfényesebb csillag a mezőnyben" - közölte Claire Williams, az istálló helyettes csapatfőnöke az Autosporttal.

Nem tévedett: a Mercedest irányító Toto Wolff például épp a minap jelentette ki, hogy Fernando Alonso után Bottas lenne a következő jelöltjük Lewis Hamilton pótlására, amennyiben nem tudnak szerződést hosszabbítani a brittel.

Valtteri Bottas az Osztrák Nagydíjon, amelyen 3. lett Forrás: AFP/Samuel Kubani

Bottas szerződése az év végén lejár, de Claire Williams nem aggódik amiatt, hogy a finn elvágyódna. Szerinte a harmadik F1-es idényére készülő versenyző szívesen marad velük 2015 után is, ha a csapat teljesítménye nem romlik jelentősen.

"Számomra fontos a hűség, és szerintem Valtterinek is az" - mondta. "Nálunk kezdte a karrierjét, és ha beszélünk vele, rögtön érezni lehet, hogy száz százalékig elkötelezte magát a Williams mellett."

"A Ferrari természetesen csábító lehetne neki, de jól beilleszkedett hozzánk, és úgy vélem, Valtterinek ez legalább olyan fontos, mint bármi más. Miért is akarna távozni, ha ütőképes autót adunk neki, és tisztában van a sikeres jövőre vonatkozó terveinkkel, aminek részese lehet a Williamsszel?"

"Persze sohasem tudhatjuk, mit tartogat a jövő. Ha Valtteri szörnyen érzi magát, mert nem kapta meg a beígért felszerelést, nem fogunk az útjába állni."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!