Vágólapra másolva!
Az időpont valamikor január végén lesz. A új autó kódneve egyelőre 666, és már átment a kötelező törésteszteken.

A Ferrari új csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene elárulta, hogy az istálló 2015-ös versenyautóját január végén, az idei évhez hasonlóan az interneten fogják bemutatni. A bemutató pontos időpontja még nem ismert.

Régebben nagy felhajtással járt egy-egy új modell leleplezése a nyilvánosság előtt - amire nem ritkán különleges helyszínen került sor -, de Arrivabene kiemelte, hogy a takarékosság mellett az időtényező is fontos szempont volt, amikor az internetes bemutató mellett döntöttek. "Egyszerű az oka. A mérnökök elmondták nekem, hogy egy hagyományos bemutatóra három napig tart a felkészülés" - közölte.

"Ez túl sok ebben az időszakban, és jobban szeretném, ha minden energiát az autó fejlesztésére lehetne fordítani."

A Ferrari idén nem volt ütőképes Forrás: AFP

Az új Ferrari egyelőre 666 kódnéven fut, és már átment a kötelező törésteszteken. A pályán először a február 1-jén kezdődő négynapos jerezi teszten próbálhatja ki a maranellói csapat, amely 1993 után idén először zárt győzelem nélkül egy szezont.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!