A Mercedes vezére októberig nem érezte biztosnak a vb-címeket

Forma-1, Mercedes, Nico Rosberg, Lewis Hamilton
Stars & Cars, Stuttgart, 29.11.2014 Korso 10 - F1 Race of Champions Nico Rosberg, Mercedes AMG F1 W05 Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W05
Vágólapra másolva!
Toto Wolff nagyon pesszimistának tartja magát, és ezzel magyarázza, hogy csak az októberi Japán Nagydíj után gondolt először arra, hogy csapata behúzhatja az idei világbajnoki címeket.

Miközben a közvélemény gyakorlatilag a szezon eleje óta biztosra vette, hogy a Mercedes simán elhódítja az idei konstruktőri vb-címet, és két versenyzőjének valamelyike nyeri az egyéni pontversenyt, a csapat nem ivott előre a medve bőrére.

Bár a 19 nagydíjból 16-ot Lewis Hamilton vagy Nico Rosberg nyert meg, a Mercedes főnöke, Toto Wolff azt mondja, csak az október eleji Japán GP-t követően kezdtek eltűnni az aggályai. "Korábban sem tekintettem egy feladatot elvégzettnek, amíg nem teljesítettük. Nem azért, mert sohasem lehetek elégedett, egyszerűen ilyen vagyok" - nyilatkozta az Autosportnak. "Nagyon pesszimista személy vagyok."

"Ez nyilván nem könnyíti meg az életem, de erősség abból a szempontból, hogy mindig számítok a legrosszabbra."

"Először akkor döbbentem rá, hogy lehengerlő csomagunk van, és képesek lehetünk megnyerni a vb-t, amikor Szuzukából visszarepültünk Európába. Előtte egyáltalán nem gondoltam erre."

A Mercedes két versenyzője bemutatót tart egy szezon végi rendezvényen Forrás: Origo

Nem lehettek önelégültek

Wolffot elsősorban a Red Bull késztette óvatosságra, mert potenciális veszélyforrást látott abban, hogy Daniel Ricciardo úgy ért célba másodikként az idénynyitón - bár egy technikai szabálytalanság miatt törölték az eredményét -, hogy csapata alig tudott tesztelni.

"Ez emlékeztetett bennünket arra, hogy nem szabad önelégültnek lennünk. Éppen ezért mindegyik versenyen igyekeztünk javítani a teljesítményünkön, és először fordult elő a csapattal, hogy folyamatosan szakadtunk el a többiektől, és egyszer sem csúsztunk hátrébb" - mondta Wolff.

"Még 2009-ben is vesztettünk az előnyünkből" - utalt a Mercedes elődje, a Brawn GP vb-címeinek évére. "Tavaly kiválóan szerepeltünk a nyári szünetig, de utána Sebastian Vettel kilenc győzelmet aratott. Idén azonban nem estünk vissza."

A Mercedes Oroszországban biztosította be a konstruktőri vb-címét, és az USA Nagydíjon dőlt el, hogy Hamiltonon és Rosbergen kívül más nem lehet az egyéni világbajnok.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!