Vágólapra másolva!
Szerinte azok nem sokkal többek baráti beszélgetéseknél, amelyeken jobbnak látja, ha csendben meghúzza magát, nehogy egy észrevételével magára haragítsa a versenyigazgatót.

Fernando Alonso érdekes kijelentést tett a spanyol La Sexta tv-csatornának a Forma-1-es versenyzői eligazításokkal kapcsolatban: szerinte ezek a megbeszélések alig többek "baráti csevejnél", amelyekre a nagydíjak során zárt ajtók mögött több alkalommal is sor kerül a pilóták, a csapatok képviselői és a verseny megfelelő lebonyolításáért felelős személyek között.

"Általában kimaradok a vitákból és összetűzésekből. Az évek során rájöttem, hogy az eligazítás csak formalitás. Ha valaki megemlít valamit, néha csak annyit ér el vele, hogy felbosszantja a versenyigazgatót" - közölte Alonso, majd utalt a lehetséges következményekre. "És ha valaki így tesz, aztán belekeveredik egy vitatott szituációba..."

"Úgyhogy én inkább leülök, lazítok, gondolkodok és figyelek, csupán nézőként vagyok jelen. Ez már szinte szokásommá vált."

Fernando Alonso formalitásnak tartja a versenyzői eligazításokat Forrás: AFP/Tom Gandolfini

Az eligazításokon többek között a vezetési normákról, az adott pályával kapcsolatos sajátosságokról szokott szó esni, és itt próbálnak megoldást találni a felmerülő problémákra is. Néha azért előfordul, hogy egy nézeteltérés tettlegességig fajul: 2001-ben például a vitázó Jacques Villeneuve és Juan-Pablo Montoya kis híján összeverekedett a teremben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!