Vágólapra másolva!
A csapatfőnök szerint a Red Bull tíz perc alatt eldöntötte, hogy az orosz pilóta lesz a távozó Vettel utódja. Ricciardo készen áll arra, hogy az istálló vezére legyen.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, a csapatnak mindössze „tíz percre" volt szüksége ahhoz, hogy eldöntsék, ki legyen a Ferrarihoz távozó Sebastian Vettel utódja. Horner elmondta, azért szavaztak bizalmat a mindössze 20 éves, a Toro Rossónál idén debütáló Danyiil Kvjatnak, mert Daniel Ricciardo készen áll arra, hogy vezető szerepet töltsön be az istállónál.

„Tudtuk, hogy gyors lesz, de először még kételkedtünk benne, hogy a versenyeken is olyan erős lesz-e, mint az időmérőkön" – mondta Horner Ricciardóról a francia Auto Hebdónak nyilatkozva. „A szezon során azonban kiemelkedő eredményeket ért el. Csak rá kell nézni Danielre, és egyértelművé válik, hogy sikeres versenyző lesz – a mosolya sokat elárul."

kvjatot egy szezon után előléptette a Red Bull Forrás: AFP

Sokan így sem értették, hogy a Red Bull miért Kvjatot választotta Ricciardo mellé, hiszen a fiatal orosz idén jóval kevesebb pontot szerzett, mint tapasztaltabb csapattársa, a Toro Rossótól is elküldött Jean-Eric Vergne. Horner azonban komoly lehetőségeket lát Kvjatban.

„Danyiil egy nagyon izgalmas, fiatal tehetség" – mondta. „Jól vezet, gyors, és nem érdekli, hogy az emberek mit mondanak róla."

Az utóbbi tekintetben Kvjat egy másik F1-es pilótára emlékezteti Hornert. „Hasonló hozzáállása van, mint Kimi Räikkönennek" – vélekedett.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!