Vágólapra másolva!
Elismerően nyilatkozott volt csapatáról, de rávilágított annak hiányosságaira. Ugyanakkor arra számít, hogy a maranellói istálló végül felnő az elvárásokhoz, és visszatér a győzelem útjára.

Békében vált el egymástól a Ferrari és Fernando Alonso - erre enged következtetni, hogy a spanyol pilóta az elmúlt napok során többször is méltatta volt csapatát, és elismerően nyilatkozott egykori kollégái munkájáról, még akkor is, ha az elmúlt öt év során néhány fellángolástól eltekintve egyre rosszabbul szerepeltek.

„Kívülről figyelve nehéz lesz megítélni, hogyan teljesít a Ferrari, de tehetséges embereik vannak, bőségesek az erőforrásaik, és az egész csapat motivált, úgyhogy idővel biztosan győzni fognak" – nyilatkozta Alonso, aki viszont ezt nem tudta kivárni, és a szerződését felbontva a McLarenhez igazolt.

A spanyol pilóta 2010-ben érkezett Maranellóba, de az elmúlt öt év során csak a második helyig jutott a pontversenyben, igaz, kétszer is csak egy hajszállal maradt el a végső győzelemtől. A Ferrarinál következetesen felülmúlta csapattársait, de az autók visszaeső versenyképessége miatt ez nem mindig volt elég ahhoz, hogy az élmezőnyben küzdhessen, és az idén már a dobogóra is csak ritkán tudott felállni.

Alonso úgy véli, a Ferrari hamarosan visszatér a csúcsra Forrás: AFP

„Úgy gondolom, az elmúlt öt évben csupán az autó teljesítménye terén voltak hiányosságok, és persze a technikai háttérben. Az autót tekintve néha nem álltak a legmagasabb szinten, eleinte az aerodinamika, mostanában inkább az erőforrás okozott nehézséget" – értékelt Alonso.

A Ferrari jellemzően a legtöbb pénzből gazdálkodó csapatok között van, és az elmúlt évek során jelentős beruházásokat is megkezdtek a hosszabb távú siker érdekében. Ennek egyik leglátványosabb eleme, hogy a közeljövőben az egész istálló új központba költözik, és Alonso úgy véli, hogy a siker is csak idő kérdése.

„A rendelkezésükre álló költségvetéssel jövőre az esélyesek között lesznek, hiszen a Ferrarival minden év elején számolni kell" – mondta. „Ennek így is kell lennie: Mindenki arra számít, hogy a Ferrari győz a Forma-1-ben. Jövőre nagyon erősek lesznek."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!