Vágólapra másolva!
Szombatra virradóra ismeretlenek betörtek a Red Bull Milton Keynes-i központjába és összesen 64, részben pótolhatatlan trófeát raboltak el. Dr. Helmut Marko szerint kicsi az esélye, hogy előkerülnek, mert az ezüst magas ára miatt várhatóan mindet beolvasztják. 

A Red Bull számára felbecsülhetetlen eszmei értékű, de a piacon eladhatatlan trófeákat raboltak el szombat hajnalban a csapat főhadiszállásáról, ahova ismeretlenek két külföldi rendszámú autóval törtek be, és összesen 64 serleget vittek el. A rendőrség nyomozásba kezdett.

„Nyilvánvalóan el vagyunk keseredve e súlyos gyári betörés láttán, amely során a támadók keresztül hajtottak a bejáraton és több, mint 60, kemény munkával évek alatt összegyűjtött trófeát elloptak" – nyilatkozta Christian Horner csapatfőnök.

Ezt a vitrint törték föl a Red Bull főhadiszállásának recepcióján Forrás: Red Bull

„A csapat számára ezek kiemelkedően értékesek voltak a befektetett kemény munka és erőfeszítések miatt, amelyekkel egyesével elnyertük őket. A valódi értékük azonban alacsony, a csapaton kívül nem hoznak hasznot senkinek, ráadásul több csak másolat volt" – tette hozzá.

A betörés néhány nappal azután történt, hogy a csapat elbúcsúztatta Sebastian Vettelt. Róla több fénykép is készült a recepciónál elhelyezett látványos vitrin előtt, amelyet a Bildnek nyilatkozó Dr. Helmut Marko szerint egy kalapáccsal törtek be, majd alig két és fél perc alatt ki is pakoltak.

„Azt gyanítjuk, hogy a banda be fogja olvasztani a trófeáinkat, hiszen eléggé gondatlanul dobálták őket az autóba" – idézte Markót a Die Welt. „Az ezüst ára jelenleg nagyon magas, és eladni úgysem tudják őket, mert túlságosan egyediek."

„Kevés ezüstről beszélünk serlegenként, ez összesen párezer eurót jelent. Felháborító" – jelentette ki.

A Red Bull versenyzői megtarthatják a győzelmekért járó trófeákat, és a világbajnoki győzelmekért járó serlegeket is évente vissza kell adni az FIA-nak, ezekből tehát biztosan csak másolatokat raboltak el, de a csapat konstruktőri futamgyőzelmeiért kapott díjak feltehetően eredetiek voltak.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!