Élő:
Vágólapra másolva!
Nem lehetett levakarni a vigyort az arcáról, amikor kipróbálhatta Alonso 2012-es autóját Fioranóban. Miután négy napot töltött új csapatánál, lelkendezve mesélt a Ferrari-mítosz valóságáról.

Nem csak mítosz a Ferrari-mítosz: ez volt Sebastian Vettel mondandójának lényege, miután négy napot töltött új csapatánál. A négyszeres világbajnok, aki egész eddigi Forma-1-es pályafutását a Red Bull védőszárnyai alatt töltötte, pénteken érkezett meg Maranellóba, szombaton vezette a 2012-es Ferrarit, a vasárnap a szimulátorban gyakorolt, majd hétfőn az istálló kulcsfiguráival találkozott. Mindez lehetőséget biztosított rá, hogy megkezdje az ismerkedést a csapat tagjaival, technikai rendszereivel és munkamódszereivel.

„A Ferrariról és arról, hogy milyen érzés a piros autót vezetni, rengeteg tündérmese kering" – mondta Vettel a csapat által a tesztjéről kiadott hivatalos videóban. „Végre én is elmesélhetek egy ilyet. Ez nemcsak mese, a legenda él. Nagyon-nagyon különleges a részévé válni, és beülni a pilótafülkébe, látni, ahogy az emberek futnak a pálya felé, és felmásznak körülötte a falakra, hogy megpillanthassák az autót."

„Ez tényleg semmihez nem hasonlítható. Soha nem fogom elfelejteni a mai napot."

Vettel éppen azt a Ferrarit vezette, amellyel Fernando Alonso harcolt ellene a 2012-es világbajnokságban, csak a brazíliai idényzárón, 3 ponttal szenvedve tőle vereséget. A német versenyző számára azonban az jelentette a legnagyobb élményt, hogy piros overallba bújhatott, mint annak idején gyerekkori hőse, Michael Schumacher.

„Emlékszem rá, hogy hosszú-hosszú évekkel ezelőtt, kisgyerekként én is eljöttem Maranellóba, és itt lógtam a kerítésen" – mondta. „Úgyhogy itt lenni a csapat hivatalos tagjaként, megismerkedni mindenkivel, és lehetőséget kapni az autó vezetésére fantasztikus érzés volt. Utánozhatatlan élmény."

„Ez a szín természetesen nagyon más számomra, mint az eddigi" – tette hozzá a német, aki már olaszul is elkezdett tanulni, hogy könnyebben kommunikálhasson a munkatársaival. „Itt mindenki pirosban van, és úgy egyáltalán, minden piros, de tényleg különleges érzés. Már nagyon várom, hogy szembenézhessek a következő pár évben rám váró kihívással."

Vettel korábban elismerte, hogy tudja, nem lesz könnyű feljutnia az élre a Ferrarival.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!